Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 421 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Uunilohi on suomalaisen kotiruuan peruspilareita. Mestarikokki Jouni Toivasen vinkeillä saat kalasta aina mehevää. Täydellisen lohen kaava: 100-asteinen uuni, 25 minuuttia ja sisälämpötila 42 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Uunilohi

Ainekset

600
g
ruodotonta lohifileetä
1
prk
smetanaa tai ranskankermaa
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2
rkl
hienonnettua tilliä
Suolaliemi
9
dl
vettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
8-12
perunaa
2
tl
suolaa keittämiseen
4
etikkapunajuurta
4
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Tee suolaliemi. Kuumenna vesi, mitaa suola veteen ja sekoittele, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä vesi ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Laita lofilee kylmään suolaliemeen 20 minuutiksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 100-asteeseen. Huuhtele lohi kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Laita lohi uunivuokaan.
  4. Mausta smetana tai ranskankerma valkopippurilla ja sitruunamehulla. Sivele se lohen pintaan.
  5. Työnnä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan ja laita lohi uuniin. Kun mittari näyttää 42-astetta on lohi kypsä; tähän menee noi 25 minuuttia.
  6. Lohen kypsyeesä keitä perunat kypsiksi suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) ja paloittele etikkapunajuuret lisukkeeksi. Koristele annokset tillillä.

Lue myös: Täydellisen mehevä uunilohi on 42-asteinen!

Kommentit (5)

Vierailija

Tätä kokeilen lauantaina.

Kokki minäkin

Suolaa pittää olla enemmän, eikä smetana passaa lohen kans.

Harrastelija

Testattu! Tein ohjeen mukaan ilman mittaria, nostin lopuksi lämmön 200 asteeseen pariksi minuutiksi, jotta olisi lämmin. Toimi! Päällä 18% creme fraisea. Teen uudelleen, kiitos.

Kalakokki

Liian raakaa. Raaka kala paha kala. Muuten ok,mutta pidettävä uunissa niin kauan,että sisälämpö 57-60 astetta. Vesiadtia uuniin antamaan kosteutta.

valojapaalle

Siis mikä idioottiohje tää on? raakahan on aivan raakaa näillä ohjeilla 0/5. Älä jouni tee enää ikinä mitään reseptiohjeita, ennenku ihmisiä kuolee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Lusikallinen graavisiikatartaria kruunaa joulun alkuruokalautasen. Raikas graavisiika, sitruuna, smetana ja mäti ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Graavisiikatartar

Ainekset

Graavisiika
4
(à 150 g)
tuoretta siikafileetä (suomustamatonta)
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¾
tl
sokeria
1
tl
roseepippuria
Tartariin
1
pieni
punasipuli
½
ruukkua
ruohosipulia
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
tl
dijoninsinappia
Viimeistelyyn
ruohosipulia hienonnettuna
roseepippuria
siianmätiä

Työvaiheet

  1. Nypi siikafileistä ruodot. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja kevyesti murskatut roseepippurit. Käännä fileet lihapuoli vastakkain, kääräise voipaperiin ja nosta lautasella jääkaappiin. Anna kalan suolautua jääkaapissa noin vuorokausi.
  2. Vetäise kalafileiden päältä pois ylimääräiset mausteet veitsen lappeella. Poista nahka terävällä veitsellä. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja pilko punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita tartarin kaikki ainekset keskenään.
  4. Tarjoa kulhosta joulun alkuruokien kanssa tai jaa tartar ruokalusikoihin vadille. Viimeistele ruohosipulilla, roseepippurilla ja siianmädillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mustakaali sopii täydellisesti pannuun kuhan, kirsikkatomaattien ja maukkaiden jyvien kaveriksi. Arkikelpoinen kalapannu valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-kaalipannu

Ainekset

¼
purjosipuli
2
valkosipulinkynttä
1
l
mustakaalia suikaloituna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
2
dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
600
g
ruodotonta kuhafileetä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna purjo- ja valkosipulit. Säästä puolet valkosipulista kuhan maustamiseen. Poista mustakaalista keskiruoti ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista sipuleita ja kaalia muutama minuutti.
  2. Lisää kirsikkatomaatit, mausteet, rosmariini, vesi, liemikuutio ja ateriajyvät. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kuha annospaloiksi. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Lisää hienonnettu valkosipuli. Pyörittele kuhapalat mausteöljyssä ja lado pannuun jyvä-tomaattiseoksen päälle. Kypsennä kannen alla 2–3 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Vain muutama aines mutta mikä maku! Silli saa täyteläisen kastikkeen piparjuurella ja rucolanversoilla maustetusta ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurisilli

Ainekset

1
pkt (180 g)
matjessillifileetä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
piparjuuritahnaa
1
dl
rucolanversoja
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Viimeistelyyn
rucolanversoja

Työvaiheet

  1. Pyyhy sillifileiden pinta talouspaperilla. Leikkaa fileet annospaloiksi.
  2. Notkista ranskankerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon piparjuuritahna, rucolanversot, sokeri ja pippuri.
  3. Yhdistä silli ja kastike. Tarjoa heti tai nosta tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Viimeistele versoilla.

Kommentit (0)