Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2326 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Laadukas kanaliemi on ilman munamaitoa syntyvän makaronilaatikon juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas makaronilaatikko

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
400
g
sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanjauhelihaa
1 (iso)
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
dl
kanalientä
1
dl
parmesaania raasteena
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
  3. Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä.

Kommentit (4)

Aivis

Meillä makaroonit keitetään lihaliemessä,joka kaadetaan laatikkoon.Päälle vain tomaattia ja persiljaa.

Vierailija

Meillä makaroneja ei edes keitetä etukäteen. Liha- tai kanalientä vain pitää olla sen verran runsaasti että ei tule liian kuivaa.

Vierailija

Kovin on eksoottinen Nutella...

RiittaM
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Hyvä resepti, jossa makaroneista ei tule lotköjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2326 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katajanmarjat ja rosmariini tai kuusenhavut maustavat poronfileen juhlapöytään. Kuivatuilla mustikoilla maustettu leipämuru tekee pinnasta hauskasti rapean. Tarjoa perunamurskeen ja jugurttidipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen 30 min + vetäytyminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-poronfilee

Ainekset

700
g
poron sisä- tai ulkofileetä
4
katajanmarjaa
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
mustapippuria myllystä
2
kuusenhavua tai 4 rosmariininoksaa
1
rkl
voita ja 1 rkl öljyä paistamiseen
LISÄKSI
1
viipale vaalea leipää
2
tl
rypsiöljyä
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
kuivattua mustikkaa

Työvaiheet

  1. Laita ensin perunat paahtumaan (ohje alla). Pyyhi fileet talouspaperilla. Murskaa katajanmarjat. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä katajanmarjat, valkosipuli, soijakastike ja mustapippuri. Sivele seos fileelle. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Laita kuusenhavut tai rosmariinit sekä voi ja öljy pannuun. Kuumenna ja lisää liha. Paista noin 2 minuuttia per puoli. Tarkista lihan sisälämpö mittarilla. Liha on medium-kypsää mittarin osoittaessa 56 astetta. Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

  3. Murenna leipä esimerkiksi teholeikkurilla. Paista öljyssä pannussa kullanruskeaksi. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mustikka. Ripottele seos lihalle.

Vinkki Jos kaipaat kastiketta, tarjoa filee jogurttidipin kanssa. Myös punaviinikastike sopii annokseen.

Tuplapaahdettu perunamurske

Ainekset

1
kg
Rosamunda-perunaa
75
g
gruyérea tai muuta maukasta juustoa
100
g
voita
1
tl
sormisuolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2
tl
sitruunankuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä 50 minuuttia.

  2. Raasta juusto. Sulata voi ja lisää juusto voisulaan. Kuori ja survo kypsät kuumat perunat karkeaksi murskeeksi. Sekoita perunamurske voi-juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Pese ja voitele uunivuoka, jossa paahdoit perunat. Laita perunamurske vuokaan ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Jogurttidippi

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
ruukku
ruohosipulia tai tilliä
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna yrtti.

  2. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1221 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ruusukaali on loppuvuoden ruokasesongin tähti: anna sen loistaa myös pastassa. Loput tykötarpeet löytyvät tölkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-kaprispasta

Ainekset

200
g
spagettia
2
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili tai 1 tl chilirouhetta
300
g
ruusukaaleja
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
pikkukapriksia
4
anjovisfileetä
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1 dl keitinvettä.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili, jos käytät tuoretta. Puolita ruusukaalit. Purista sitruunan mehu ja raasta sen kuori.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Valuta ja lisää kaprikset, jatka paistamista vielä minuutti. Hienonna anjovisfileet joukkoon. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Jatka paistamista minuutin ajan.

  4. Puolita ruusukaalit joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää keitinvesi ja sitruunan mehu ja keitä pari minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet ja kastike hieman keittynyt kokoon.

  5. Kääntele valutettuun spagettiin. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Maksanystävän takuuvarma valinta on vasikanmaksaa anglaise, jossa maistuvat pekoni, sipuli ja kaprikset. Tarjoile herkku pehmeän perunamuusin kanssa.  

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Viidennessä jaksossa Hans valmistaa klassikkoannokset maksasta ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Vasikanmaksaa anglaise

Ainekset

1–2
sipulia
1
pkt (140 g)
pekonia
400
g
vasikanmaksaa viipaleina
suolaa ja mustapippuria
vehnäjauhoja maksan leivitykseen
2
rkl
öljyä
4–5
rkl
voita
1
valkosipulinkynsi murskattuna
tuoretta salviaa ja timjamia
3–4
rkl
vehnäjauhoja
3–4
dl
liha- tai kanalientä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1–2
tl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Suikaloi pekoni.
  2. Mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla ja jauhota ne kevyesti. Kuumenna tilkka öljyä ja puolet voista pannulla. Paista maksaviipaleita noin minuutti tai puolitoista minuuttia molemmin puolin ja nosta ne leivinpaperille kuivumaan.
  3. Lisää pannulle loppu voi ja öljy, sipuli, salvia, timjami ja pekoni. Kuullota hetki, lisää jauhot ja kypsennä 2–3 minuuttia. Lisää liemi ja viini. Anna kiehua ilman kantta kunnes kastike sakenee. Lisää kaprikset ja tarvittaessa suolaa.
  4. Lisää maksaviipaleet, kuumenna ja tarkista maku. Tarjoile perunamuusin kanssa.

Muusi

Ainekset

½
kg
jauhoisia perunoita
1
dl
kermaa
1
dl
maitoa
200
g
voita
suolaa ja valkopippuria

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada perunat siivilään höyrystymään muutamaksi minuutiksi. Soseuta perunat painelemalla ne siiivilän läpi kattilaan.
  2. Kuumenna kerma, maito ja voi höyryävän kuumaksi. Yhdistä neste perunasoseeseen voimakkaasti vatkaten.
  3. Mausta ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen

Elämme haasteisia aikoja ja työt/opiskelut ovat siirtyneet useimmilla koronan vuoksi taas etäksi. Tässä etätöihin oiva lounasvaihtoehto, jonka voit tehdä hyvin etukäteen ja lämmittää, kun tulee ruokatauko. Tästä rullasta tykkää koko perhe ja on ravitsevaakin.
Pohjan taikinaan voit lisätä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanainen jauhelihamunakasrulla

Ainekset

Pohja
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
pinaattia
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2-3
isoa porkkanaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
2
rkl
korianterisilppua
1
prk
creme fraichea (170g)
Kuorrute
100
g
Emmental-juustoraastetta
1
kananmuna
1
kananmunan keltuainen

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa . Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
2. Jäähdytä pohja ja kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
3. Paista jauheliha kypsäksi ja siirrä se toiseen pannuun odottamaan sillä aikaa, kun paistat sipulit ja porkkanat pehmeiksi.
4. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua porkkanat ja valkosipulit. Paista porkkanat ja sipulit yhdessä paistinpannulla ja hauduta ne pehmeiksi (n.10 min)
5. Lisää sekaan kypsä jauheliha ja mausta seos. LIsää lopuksi creme fraiche. Sekoita hyvin.
6. Levitä hieman jäähtynyt täyteseos 3/4 osan pohjan päälle ja kääri rullalle. (kuva).

Kuorrute:
7. Sekoita juustoraaste, keltuainen ja 1 kananmuna keskenään hyvin ja lusikoi se rullan päälle. Kuorruta rulla 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

8. Anna rullan vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista. Jäähtynyt rulla on helpompi leikata ja pysyy kauniisti kasassa.

Tämä maistuu erittäin hyvältä myös kylmänä. Nauti.

Resepti: Tarja Pasanen @waterontongue (Vesikielellä)

Kommentit (0)