Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Laadukas kanaliemi on ilman munamaitoa syntyvän makaronilaatikon juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas makaronilaatikko

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
400
g
sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanjauhelihaa
1 (iso)
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
dl
kanalientä
1
dl
parmesaania raasteena
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
  3. Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä.

Kommentit (3)

Aivis

Meillä makaroonit keitetään lihaliemessä,joka kaadetaan laatikkoon.Päälle vain tomaattia ja persiljaa.

Vierailija

Meillä makaroneja ei edes keitetä etukäteen. Liha- tai kanalientä vain pitää olla sen verran runsaasti että ei tule liian kuivaa.

Vierailija

Kovin on eksoottinen Nutella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mansikat surautetaan sauvasekoittimella kastikkeeksi, joka maustaa paahdetuilla kikherneillä ryyditetyn pastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kikhernepasta

Ainekset

300
g
pastaa
3
dl
mansikoita pilkottuna
3
dl
rucolaa
1/2
ruukku
basilikaa
Paahdetut kikherneet
1
prk (400 g)
kikherneitä (säilyke)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Mansikka
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
ruukkua
basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
parmesaania lastuina

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin kikherneet. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy ja suola kikherneiden joukkoon. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes herneet ovat rapeita.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Mittaa mansikkakastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Pilko pastan joukkoon tulevat mansikat.
  5. Sekoita kastike, mansikat, kikherneet, rucola ja basilika kypsän pastan joukkoon. Tarjoa pasta parmesaanilastujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lihan vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi

Ainekset

600
g
naudan kuvepaistia
suolaa ja mustapippuria
Omenamajoneesi
4
(kotimaista) omenaa
1
sitruuna
1
dl
majoneesia
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
  3. Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
  4. Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Anders Adlercreutzin suosikkiannoksiin kuuluu lihapullaspagetti.

Ruoka on paitsi tärkeä osa Andersin arkea, myös teema, joka auttoi häntä löytämään oman roolinsa vaalityössä.


– Kun ryhdyin ehdolle, jännitin eniten luennoimista, sillä se tuntuu vieraalta. Koska kuitenkin rakastan ruokapöytäkeskusteluja, päätin yhdistää nämä järjestämällä Facebook-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullaspagetti

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
4
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku basilikaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lihapullat
1
kg
naudan jauhelihaa
2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voi-öljyseoksessa noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattimurska. Irrota basilikasta lehdet ja säästä ne viimeistelyyn. Hienonna basilikan varret ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla 45 minuuttia.
  2. Sekoita lihapullien aineet keskenään ja pyöritä seos pieniksi pulliksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
  3. Hienonna basilikan lehdet kastikkeeseen. Tarjoa lihapullat esimerkiksi spagetin kanssa.

Kommentit (0)