Elämäsi paras kaalilaatikko valmistuu hitaasti muhitellen

Puolukka kuuluu asiaan. Kuva: Pia Inberg

Kaalilaatikko kuuluu monien suosikkiuuniruokiin. Hitaasti hauduttelemalla syntyy ihanan pehmeä ja pikkuisen makea kaalilaatikko. Kunnolla ruskistettu jauheliha ja rapea pinta antavat muuten niin pehmeälle ruualle ytyä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (19)

Kualjluatikko

Linkin ohjeen jos joku on hyväksi havainnut niin kiisteltäisiinkö makuasioista? Kummallisin, työläin ja mauttomin versio mihin olen kaalilaatikoita tehdessäni törmännyt.

Kualiluatikko (trad.)

Kaikilla  taitaa olla omat laatikkonsa. 

Kokeile joskus tätäkin. Freeesaa pilkottu kaali oliiviöljyssä isossa kattilassa ja ruskista ja mausta jauheliha toisella pannulla. Tee munamaito ja lihaliemi sivuun

Heitä hyvin pesty riisi ja lihaliemi kaalien sekaan ja kiehauta kuten risotto mutta vain pikaisesti. Voit lisätä vähän voitakin jos hermot kestää. 

Sekoita kaali riisi jauheliha ja lihaliemi uunivuokaan ja lorauta perään munamaito ja sekoita seos .

Seoksen pitää siinä ja siinä lähes uida vuoassa koska riisi kypsyy vasta nyt

Paista uunissa kunnes hermot pettää ja pinta on kauniin ruskea. Voit lisätä loppuvaiheessa pinnalle voita ja kookosokeria jos kaapista ei muuta löydy.

Makuaistillinen

Itse teen jotakuinkin näin:

Riisiohrapuuro (Kiehu) maitoon hautumaan rauhassa

Kaalit sopivina paloina kattilaan ja keitetään pehmeäksi

Sitten jauhelihan ja sipulisilpun ruskistaminen (suola ja pippuri)

Yhdistetään kaikki ainesosaset, kaalin keitinlientä ja mausteita + loraus siirappia lisänä  vuokaan

Pinnalle voi ja korppujauhot ja maltillisen pitkä hauduttaminen

Ps. kypsä riisiohrapuuro antaa aivan erilaisen pehmeyden ja maun kuin raakana vuokaan heitetyt ryynit, samoin jauhelihaa en koskaan laita raakana, paistettuna aina ennen uunia, makusyistä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat