Terveisiä 70-luvulta! Näitä ruokakorttien ruokia olet todennäköisesti kokannut vuoden aikana

klo 10:06 | 28.9.2018
Banaaniletut, gazpacho, sangria, juustoranskalaiset. 1970-luvun reseptikorttien joukosta löytyy monta tuttua hittiohjetta.Lue koko juttu
Meillä nautittiin kotona hoppelipoppelia, mutta se tarkoitti kananmunan ja sokerin vatkattua liittoa
Meiltä lapsuudenkodista löytyi nämä mestarikokki-kortit ja olen tuolla ohjeella salaa tehnyt hoppenpoppelia! Ensin ajatus raa’asta kananmunasta vähän ällötti mutta lopputulos oli herkkua!
Hobbel Bobbel on munatotin suomenruotsalainen versio (Uudeltamaalta). Haulla hobnel bobbel löytyy enemmän tietoa.
Meillä kotona 1960-luvulla äiti teki hoppenpoppelia vaahdottamalla munia ja sokeria. Se oli meidän lasten suurta herkkua - oikein valkoiseksi vaahdotettu
:)
Mahtavaa, kiitos vastauksista! Facebook-sivuillemme saimme vielä tämän linkin, jossa kerrotaan hauskasti hoppenpoppelin taustoista: https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/ulla-maija_forsberg/stadin_slangi_1...
Meillä kutsuttiin 60-luvun lopulla kananmunasokerivaahtoa hoppenpoppeliksi ja sitä me lapset söimme herkkuna.
Meillä oli tietysti nämä kortit kotona ja myös paljon käytössä.
Sellainen hauska näihin liittyvä juttu tuli tässä mieleeni.
Äitini osti paljon ruoka-aineita Helsingin kauppatorilta ja myös kauppahallista. Molemmissa paikoissa kauppiaat tunsivat hyvin äitini ja kutsuivat häntä aina Mestari-kokiksi. Toki äitini oli myös loistava ruoanlaittaja, mutta hän oli myös esiintynyt kuvattuna näiden Mestari-kokkikorttien kaikissa lehti- ja suoramainoksissa :-).
Hitto kun piti olla tyhmä ja heittää nuo omat kortit menemään. Olisivat kiva nostalginen muisto lapsuudesta! Ja kai joskus olisin jonkun reseptinkin niistä voinut kokeilla. Paprikajauhetta niissä ainakin käytettiin runsaasti.
Itsellänikin oli noita kortteja, mutta en lopulta tehnyt kovin montaa ruokaa niistä. Luultavasti otin vain vinkkejä. Jutun mainitsemista resepteistä en ole kokeillut ainuttakaan. Kaalikääryleitä olen toki tehnyt paljonkin, mutta aina jauhelihalla.
Itse teen vieläkin noita suklaisia. Joskus 7 luokalla törmäsin näihin läpyköihin ja kyseiseen junaan tein maistoin ja koukkuun jäin. Simppeli ja täyttävä.
Meillä kanamuna-sokerivaahtoon lisättiin kaakaojauhetta =)
Mummollani oli tuollaiset ruokakortit, mutta hän ei ikinä tehnyt mitään niiden ohjeilla.