Näin valmistat graavilohen

Näin valmistat graavilohen

Legendaarinen ruokatoimittaja Anna-Maija Tanttu luottaa jääkellariloheen eli graavaa kalan suolaliemessä. Sami Tallbergin graavausmenetelmä on perinteisempi, mutta merisuolan lisäksi seokseen sekoitetaan tummaa sokeria ja ripaus fenkolinsiemeniä.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Muokattu
klo 17:32 | 22.12.2018

Pikainen paahtaminen tekee mausteille ihan hyvää, samaan tapaan kuin vaikka pinjansiemenille tai seesaminsiemenille. Tuoksu on ihan miellyttävä. Reseptissä paahdetaan mausteita 5 min mutta parikin minuuttia riittää. Itse olen innostunut paahtamaan myös mustapippureita, pikapaahto ja sitten mortteliin - näin niihin tulee mielestäni hieno maku. Mutta voit toki jättää mausteet paahtamattakin!

Graavaaja

120g suolaa litraan vettä on liikaa. Aivan liikaa.

Olen tehnyt paistettua lohta useita kertoja siten , että kala likoaa suolaliuoksessa n. 20 minuutti ennen paistamista. Vettä on 4 dl ja suolaa aivan max ruokalusikallinen.

Vähentäkää suolaa ja huomaatte, että kalassa on muutakin makua kuin suolaisuus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat