Soppa365 on lisännyt 270 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Maukkaan jauhelihakeiton salaisuudet? Maustepippurit, rosmariini ja hyvin ruskistettu jauheliha. Valmiiden keittokasvisten ansiosta soppa on pöydässä puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1
sipuli
½
rkl
rypsiöljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
l
vettä
2
lihaliemikuutiota
1
ps (750 g)
peruna-keittokasviksia (pakaste)
1
rkl
tomaattipyreetä
10
maustepippuria
1
tl
kuivattua rosmariinia
(suolaa)
dl
persiljaa silputtuna)

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Silppua sipuli. Kuullota sipuli soppakattilassa rypsiöljyssä. Lisää joukkoon paprikajauhe ja jauheliha. Ruskista jauheliha mehevän mureaksi. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kohmeiset pakastekasvikset, tomaattipyree, maustepippurit ja rosmariini. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
  4. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.

Kommentit (1)

acca

Tomaattipyreen lisäys tekee keitosta teollisuussopan makuisen.YÖK!
Parempaa ilman tomaattisotkua. Kokeistu on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1025 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kyllä, luit oikein: 30 kynnen keitto. Valkosipulien määrä voi hirvittää, mutta luota meihin: uuni paahtaa valkosipulin miedoksi ja lempeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

30 kynnen keitto ja paistetut herkkutatit

Ainekset

3
isoa valkosipulia
2
tl
öljyä
2
jauhoista perunaa
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
1
tl
currya
1
l
kanalientä
2
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
ruokakermaa
2
dl
hienonnettua persiljaa
(maizenaa suurustamiseen)
Paistetut herkkutatit
½
l
herkkutatteja (tai muita tatteja/sieniä)
1
salottisipuli
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sitruunamehua
½
tl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois ja lorauta öljyä päälle. Kääri folioon ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Anna jäähtyä niin, että pystyt käsittelemään niitä sormin.
  2. Kuori ja kuutioi perunat sekä kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää perunat, sipulit ja curry. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. (Suurusta keitto, jos se tuntuu liian löysältä).
  4. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja balsamiviinietikalla. Hienonna persilja, lisää puolet siitä sieniseokseen ja puolet keiton pinnalle.

Vinkki! Kokeile paahdettuja kynsiä myös sellaisenaan esimerkiksi mausteisen linssikeiton lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1025 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vapise, valkosipulipatonki! Ilmakuivatulla kinkulla täytetyt valkosipuli-voisarvet ovat niin hyviä, että ne viedään suoraan pelliltä. Onneksi toinen satsi valmistuu nopeasti ja helposti, sillä croissantit tehdään valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-voisarvet

Ainekset

50
g
voita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
valmista croissant-taikinaa (esimerkiksi Danerolles)
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
½
ruukkua
basilikaa (tai 12 salvian lehteä)
Päälle
1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon.
  2. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voisarvilevyjen päälle valkosipulivoita. Nosta päälle kinkkuviipaleet ja basilikan lehtiä.
  3. Kääri rullalle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Paista noin 13 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan). Nauti lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)