Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Monet pitävät perunasalaattia arkisena ruokana. Se on kuitenkin erinomainen tarjottava erilaisissa juhlissa. Koristele perunasalaatti ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla. Voit laittaa sen tarjolle myös rapean salaattipedin päällä.
Monet pitävät perunasalaattia arkisena ruokana. Se on kuitenkin erinomainen tarjottava erilaisissa juhlissa. Koristele perunasalaatti ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla. Voit laittaa sen tarjolle myös rapean salaattipedin päällä.

Helppotekoinen vegaani ja gluteeniton perunasalaatti on myös maidoton sekä luonnollisesti laktoositon. Siksi se onkin oivallista tarjottavaa monenlaisissa juhlissa. Voit huomioida ruokaisalla perunasalaatilla monen syöjän erikoisruokavalion. Tarjoamalla lisäksi sopivia kasvis-, kala-, kana- tai lihalisukkeita saat vieraiden vatsat tyytyväisiksi. Alkuperäisen perunasalaatin reseptin löydät täältä.

Itse tehty perunasalaatti on maukasta tarjottavaa. Se on varsin salonkikelpoinen myös moniin juhliin ja tilaisuuksiin. Koristele perunasalaatti kauniisti ennen tarjoilua. Näyttävää ja täyttävää!

Voit helpottaa ja nopeuttaa perunasalaatin tekoa keittämällä perunat jo edellisenä päivänä. Anna perunoiden jäähtyä rauhassa ja siirrä yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä voit kuoria perunat ja valmistaa salaatin.

Reseptissä on korjattu cocktailkurkun liemen määrä: oikea määrä on 3 rkl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Vaikeustaso
Helppo

Vegaani gluteeniton perunasalaatti

Ainekset

n. 900
g
perunoita, valitse kiinteä lajike
200
g
cocktailmaustekurkkuja (tai tavallisia maustekurkkuja)
50
g
purjoa (tai punasipulia)
1,5
dl
vegaanista majoneesia
1,5 - 2
dl
maustamatonta soijajogurttia, esim. Alpro Mild & Creamy
3
rkl
cocktailkurkun lientä (huom! määrä korjattu 11.5.2019)
1
rkl
sinappia
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun tuoretta persiljaa, cocktailkurkkuja ja minitomaatteja.

Työvaiheet

1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja jäähdytä hyvin.
Vinkki: Tämä vaihe olisi helpointa tehdä jo edellisenä päivä, sillä silloin sinulla ei mene aikaa perunoiden jäähdyttelyyn.

2. Kuori kypsät, jäähtyneet perunat ja leikkaa paloiksi tai viipaleiksi.

3. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja paloittele myös cocktailkurkut. Kaada purjo ja kurkunpalat perunoiden joukkoon.

4. Tee kastike: Yhdistä vegaani majoneesi, soijajogurtti, cocktailkurkun liemi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

5. Kaada kastike perunapalojen, purjorenkaiden ja cocktailkurkkujen joukkoon ja sekoita hyvin.

Peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Koristele ennen tarjoilua persiljalla, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla.

Seuraa meitä myös Instagramissa #bilberryhill!

Kommentit (2)

Vierailija

3 dl kurkun lientä, oikeasti näin paljon?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei! Kiitos paljon tarkkaavaisuudesta! Oikea määrä on 3 ruokalusikallista - virhe on korjattu reseptiin :). Terveisin Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkakokkeli

Ainekset

1
dl
karhunlaukkaa hienonnettuna
1
avokado
1/2
dl
parmesaania raastettuna
3
kananmunaa
3
rkl
maitoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Hienonna laukka. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus leikkuulaudalle. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
  2. Riko kananmunien rakenne rikki haarukalla. Lisää juusto, maito ja mausteet. Hienonna timjami ja lisää se kananmunien joukkoon. Lisää laukka ja sekoita.
  3. Sulata voi pannussa. Kun voin kiehuminen loppuu, kaada munaseos pannuun. Odota 5 sekuntia niin, että kananmuna alkaa hyytyä. Siirrä pannu liedeltä ja työntele munaseosta puulastalla tai nuolijalla edestakaisin 15–20 sekuntia, kunnes seos on kokkeloitunut.
  4. Lisää avokadot ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Myös Japanissa parsa tuo kevään pöytään. Tässä ohjeessa parsat saavat pintaansa tofua ja misokastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja tofua

Ainekset

2
nippua (à 500 g)
vihreää parsaa
300
g
pehmeää tofua
1
dl
seesaminsiemeniä
dl
bbq-misokastiketta (esim. Yutaka)
1
sitruuna lohkoina
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin.
  2. Soseuta tofu sauvasekoittimella. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa noin 3 minuuttia. Laita siemenet sivuun.
  3. Lisää pannuun sen verran vettä, että parsat peittyvät. Keitä parsoja erissä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Nosta kypsät parsat tarjoiluvadille.
  4. Lisää tofu, misokastike ja seesaminsiemenet kypsien parsojen päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Anna ruokailijoiden maustaa annoksensa sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa parsat esimerkiksi sobanuudelien kanssa.

Vinkki Voit käyttää bbq-misokastikkeen sijaan tavallista misoa, jonka maustat sitruunamehulla ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)