Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Ei kuorimista! Kesäkasviksille riittää pesu ja rapsutus. Thaityyliin maustettu soppa maistuu niillekin, jotka jättävät kesäkeiton muuten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thai-kesäkeitto

Ainekset

800
g
uusia perunoita
nippu (250 g)
uusia porkkanoita
1
pieni kukkakaali
1
l
herneenpalkoja (noin 100 g herneitä)
1
rkl
öljyä
2–3
rkl
vihreää currytahnaa
5–7
dl
vettä
1
tl
limetinkuorta raastettuna
2
tl
sokeria
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
½–1
dl
limetin mehua
Pinnalle
1
ruukku
korianteria
sipulinvarsia

Työvaiheet

  1. Pese ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Riivi herneet.
  2. Kuumenna öljy ja currytahna kattilassa. Pyöräytä perunat, porkkanat, sipulit ja kukkakaalin varsipalat nopeasti mausteöljyssä. Lisää vesi. Kasviksista irtoaa nestettä, joten osa niistä saa jäädä nesteen pinnan yläpuolelle, jossa ne kypsyvät höyryssä. Näin vältät laimean makuisen keiton. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kukkakaalien kukinnot, limetin kuoriraaste, sokeri, suola ja pippuri. Jatka keittämistä viitisen minuuttia.
  4. Lisää herneet, kookosmaito ja limetin mehu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
  5. Silppua pinnalle sipulinvarsia ja koko  ruukku korianteria. Tarjoa saman tien.

Kommentit (5)

Vierailija

Aineksissa ei ole mainittu sipulia vaikka työvaiheissa se on mainittu.

Vierailija

Korianterin sijasta voit ruiskauttaa joukkoon vihreää astianpesuainetta, maku on sama.

Ei liikaa sotkuja ruokiin

Sorry, ei maistuisi tuo. Peskää ja kuorikaa ne kasvikset ja juurekset kunnolla. Mitään rupikuorisia perunoita ja multaporkkanoita en suostu syömään! Ja ne naatit ja porkkanan kannat ja juuren huitulat kans veks. Ja keittäkää ne kypsiksi! Jos haluaa sitä Al denteä, niin syö raakana, mitä niitä turhaan kattilaan hetkeksi laittamaan? Ei kukkakaali kypsy viidessä minuutissa! Ja jos käyttää kookosmaitoa, ja pyöräyttää kasvikset öljyssä ja curry-tahnassa, niin ei se kuulkaa enää mitään kesäkeittoa ole. Laittakaa nimeksi thai-tyylinen kasviskeitto, niin kuvaa paremmin.

Kesäkeitto on suomalainen klassikko, jota toiset rakastaa ja jota toiset vihaa, jättäkää se rauhaan.

Ihan sama juttu muidenkin ruokien kanssa: lihakeittoa EI tehdä possun lihasta, kuten ei Stroganoffiakaan. Wieninleike on naudanlihaa, ei possua. Possun ja naudan lihassa on ihan eri maku.

En minäkään väitä bataattimuussia perunamuussiksi. Tai bataattilaatikkoa imelletyksi perunalaatikoksi. Itse rakastan perunaa, mutten ole koskaan tykännyt imelletystä perunalaatikosta. Sen sijaan bataattilaatikkoa (ja lanttulaatikkoa) voisin syödä vaikka joka päivä.

Vierailija

Just niin!

Janne Viljanen

Todella hyvä hybridi kesäkeitosta ja thai ruoasta. Meni ihan heittämällä kesän vakiresepteihin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mustakaali sopii täydellisesti pannuun kuhan, kirsikkatomaattien ja maukkaiden jyvien kaveriksi. Arkikelpoinen kalapannu valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-kaalipannu

Ainekset

¼
purjosipuli
2
valkosipulinkynttä
1
l
mustakaalia suikaloituna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
2
dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
600
g
ruodotonta kuhafileetä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna purjo- ja valkosipulit. Säästä puolet valkosipulista kuhan maustamiseen. Poista mustakaalista keskiruoti ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista sipuleita ja kaalia muutama minuutti.
  2. Lisää kirsikkatomaatit, mausteet, rosmariini, vesi, liemikuutio ja ateriajyvät. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kuha annospaloiksi. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Lisää hienonnettu valkosipuli. Pyörittele kuhapalat mausteöljyssä ja lado pannuun jyvä-tomaattiseoksen päälle. Kypsennä kannen alla 2–3 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)