Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Vierailija

Kaikenkaikkiaan tuon sokerin määrä on valtava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä18181 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Tässä helppo ja nopea resepti hmmlle :)!

Vain ammattilais tason kokkaajille.Erittäin vaikea mutta vaikean työn arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50
Valmistusaika
13 vuorokautta kokonaisuudessaan
Vaikeustaso
Vaikea

Hmm

Ainekset

2
L
Neste = viina
5
dl
Leivinjauhetta
1
L
Rommi
3
kg
Mansikoita
1
tl
Vehnä jauho
300
G
Kanaa
200
G
Possua

Työvaiheet

Ensiksi juomat sekotetaan isoon kulhoon ja laitetaa lumi-hanken noin 20-min jonka jälkeen aloitetaan paistamaan lihat.Paista lihaoja noin 40-min tai kunnes väri muistuttaa pikimustaa ja tuoksuu hyvin vahvasti palanut. Varo ettei mikään syty palamaan. Sitten kun lihat on paistuneet aletaan pilkkomaan tuoreet tai pakastetut mansikat jotka sitten sekotetaan yhteen lihojen kanssa. Lopuksi lisätään sekaan jauhot. Laita liha-mansikka seos jääkaappiin säilymään .Juomat on 5-pv lumi-hangessa sitten kun juomat ovat valmiita ja seisseet pihalla 5-päivää otetaan esille liha-mansikka seos ja kaikki sekotetaan ämpärissä yhteen jonka jälkeen laitetaan koko seos sängyn alle 8 päiväksi .Kyseistä ämpäriä missä seos on niin täytyy hellästi käsillä silittää sitä joka aamu, päivä ja illoin . Kun yhteensä 13pv on kulunut voit tarjolla hmm:n pieniin kulhoihin ja nauttia siitä hymy huulilla
Vinkki: lisää päälle ripaus suolaa ja kermavaahtoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Aivan mahtava resepti! Eikun kokeilemaan!

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Kunnolla kuorrutusta! Kimpale porkkanakakkua voittaa monet muut leivokset mennen tullen. Inkiväärillä ja sitruunankuorella maustettuna se on vielä entistäkin herkumpi.

Tällä ohjeella porkkanapiirakkaa tulee iso pellillinen. Koska pohjataikinan rasvana on suolaton öljy, joukkoon tarvitaan myös suolaa, joka tekee mausta tasapainoisen.

Jos pidät inkiväärin mausta, voit hyvin lisätä sen määrää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-inkivääripiirakka

Ainekset

4–5
porkkanaa (eli noin 8 dl hienoa raastetta)
2
rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1
rkl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
5
munaa (M-koko)
4
dl
sokeria
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
150
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
3–4
dl (200 g)
tomusokeria
Pinnalle
porkkanasuikaleita, sitruunankuorisuikaleita ja/tai sokeroituja inkivääripaloja

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita raasteet keskenään.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon porkkanaraasteseos. Lisää sitten kuivat aineet, öljy ja sitruunamehu. Sekoita iso taikina vatkaimen pienimmällä teholla nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikina ei sitkisty.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on sopivan kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa porkkanaraasteen kosteus. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
  6. Viimeistele porkkana- ja sitruunankuorisuikaleilla ja/tai sokeroiduilla inkivääripaloilla.

Vinkki! Lisää sokeroidut inkivääripalat koristeeksi juuri ennen tarjoilua, sillä ne kostuvat kuorrutuksen päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2063 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1021 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä rehevänmakuinen, vegaaninen ja gluteeniton lasagne ei jätä toivomisen varaa! Salaisuutena on kerroksiin levitetty vegaaninen ricotta, joka valmistetaan pehmeästä tofusta ja manteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

Ainekset

2
isoa
kesäkurpitsaa (tai 1 kesäkurpitsa ja 1 munakoiso)
Vegaaninen ricotta
300
g
pehmeää (silken) tofua
100
g
manteleita
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
¾
dl
vegaanista juustoraastetta
1
sitruunan mehu
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
400
g
paseerattua tomaattia
Päälle
1
dl
vegaanista juustoraastetta
1
tl
kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valuta ja taputtele tofu kuivaksi. Mittaa vegaanisen ricotan ainekset tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat (tai munakoiso) ohueksi mandoliinileikkurilla tai veitsellä.
  3. Kaada ¼ paseeratusta tomaatista voideltuun uunivuokaan. Lado päälle kesäkurpitsaviipaleita ja lusikoi päälle”ricottaa”. Toista sama 3 kertaa niin, että ricotta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle oreganoa ja juustoraastetta.
  4. Laita folio päälle ja kypsennä 45 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Kesäkurpitsan tulee hajota haarukalla kokeillessa.
  5. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Ärsyyntynyt kokki :(

Mikä tästä tekee lasagnen, kun pasta puuttuu? Lasagne=pastalaatu!!!

Kasvispaistos taitaa olla oikea nimi.

Tai ricottan, kun maito puuttuu...

Kuulostaa hyvältä kuitenkin, mutta toimittajien olisi hyvä muistaa käyttää oikeita nimityksiä annoksille / raaka-aineille!