Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Ninna Lindström ja Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Kun aika ei riitä sushin näpertämiseen, pyöräytä salaatti, jossa on samat maut. Sushinhimo talttuu yhden vadin taktiikalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Sushisalaatti

Ainekset

Marinoitu lohi
300
g
lohifileetä
2
rkl
soijakastiketta
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1
tl
wasabia
Kastike
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
öljyä
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
sokeria
Lisäksi
1
pkt (180 g)
riisinuudeleita
1
l
vettä kypsentämiseen
2
porkkanaa
½
kurkkua
1
ruukku
jääsalaattia
1
avokado
2
limettiä
2
kevätsipulia
2
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
Wasabimajoneesi
1
dl
majoneesia
1–2
tl
wasabia

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä nahka ja paloittele lohi. Sekoita soija, inkivääriraaste ja wasabi kulhossa. Lisää lohipalat ja pyöräytä sekaisin. Anna marinoitua salaatin valmistuksen ajan.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää riisinuudelit 3 minuutiksi. Valuta nuudelit siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon runsas puolet kastikkeesta.
  4. Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä. Huuhdo ja suikaloi kurkku, mutta jätä kostea sisus käyttämättä. Huuhdo ja revi salaatti. Kuori ja lohko avokado ja limetit, silppua kevätsipuli.
  5. Lado isolle vadille salaatti, porkkanat ja kurkut. Lisää päälle nuudelit pyöräyttämällä ne haarukan avulla kasoiksi. Nostele päälle lohipalat. Viimeistele avokado- ja limettilohkoilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Kaada päälle loppu kastike. Tarjoa lisäksi wasabilla maustettua majoneesia.

Kommentit (1)

Vierailija

Ei kyllä yhtään tullut sellainen kuin oli odotuksissa. Kala maistui ihan hirveälle ja riisinuudeleihin ei tuolla kastikemäärällä jäänyt yhtään makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1120 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödäheti, ihanankuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Me Naiset on lisännyt 1120 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Mansikat ja feta muodostavat mainion makuparin tässä kesäisessä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen mansikkasalaatti

Ainekset

2
hoikkaa kesäpunasipulia
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
250
g
mansikoita
200
g
fetaa
¼
kurkku
2
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kalamataoliiveja
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Sekoita etikka, suola ja pippuri. Laita sipulit marinoitumaan seokseen 5 minuutiksi. Lisää öljy.
  2. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Laita tarjoiluvadille.
  3. Viipaloi mansikat. Murustele feta. Viipaloi kurkku. Kuori ja kuutioi tai viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua. Nosta kaikki aineet pinaattipedille.
  4. Lisää sipulit kastikkeineen. Viimeistele salaatti oliiveilla ja pekaanipähkinöillä.