Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Pinaatti-feta-sipulipiirakka
Pinaatti-feta-sipulipiirakka

Tämä suolainen piirakka on bravuurini ja taivaanlahja. Se on vuosien mittaan ollut tie kaikkien sydämiin, jotka sitä ovat päässeet maistamaan. Erityisesti pohja saa ihmetystä ja kehuja osakseen, joka koostuu mm. maitorahkasta, munista, ja vain kuudesta ruokalusikasta jauhoja. Olen aikoinaan kokeillut vaikka mitä täytteitä, mutta mikään ei toimi niin kuin pinaatti, feta ja sipuli.

Piirakan pohja on peruja mummoltani 80- tai 90-luvulta, jolloin hän oli painonvartijoissa. Aloin itse käyttämään sitä suolaisissa piirakoissani 90-luvulla, enkä sen koommin ole muita pohjia juuri tehnytkään. Ei, en ole vartioinut painoani siitä lähtien. Minä en vain voi sietää rasvasta ja jauhoista koostuvia piirakkapohjia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min valmistus + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-feta-sipulipiirakka

Ainekset

1
prk
maitorahkaa
2
kpl
munia
6
rkl
jauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Täyte
1
pss
hienonnettua pakastepinaattia
200
g
feta tai salaattijuustokuutioita
1
kpl
sipuli
2
dl
kermaa
2
kpl
munia
1
pss
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

Valmista pohja:

1. Sekoita maitorahka ja munat keskenään
2. Lisää jauhot, leivinjauho ja suola joukkoon sekoittaen
3. Kaada taikina voideltuun uuninkestävään piirakkavuokaan

Täyte:

1. Sulata pinaatti
2. Silppua sipuli ja sekoita kulhossa pinaatin kanssa
3. Murustele joukkoon feta
4. Kaada joukkoon kerma
5. Riko sekaan kaksi munaa
6. Sekoita tasaiseksi löysähköksi massaksi
7. Kaada täyte piirakkapohjan päälle
8. Lisää pinnalle pussillinen juustoraastetta

Paista 225 asteessa 30 minuuttia

Kommentit (7)

Ilmari (nimimerkki)

Näyttää hyvältä! Tätä reseptiä olisi mukava kokeilla, mutta kananmuna näyttelee pääosaa. Meidän perheessä on yksi muna-allerginen. Täytyy, ehkä silti laittaa tämä talteen ja yrittää muokata sitä. Kiitos ohjeesta!

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Tässä voisi käyttää myöskin rahka-voitaikinaa niin ei tarvita kananmunaa. silloin, ihan vinkiksi.. Hyvältä näyttää ainakin.

Vierailija

Täytyy testata. Minkä kokoinen purkki tulee maitorahkaa?

Jennyfer1980
Seuraa 
Liittynyt2.5.2020

250g maitorahkapurkki

Jennyfer 1980

Vierailija

Hei, kivankuuloinen ohje, minkäkokoiseen uunivuokaan?

Vierailija

Tämän testaan mutta minulle riittää varmaan puoli pussillista juustoraastetta. Ja saatan lisätä jotain yrttejä.

Lripuri

Minkä kokoinen pussi pinaattia ja juustoraastetta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2182 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2182 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)