Anne-Maarit on lisännyt 979 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

AVOKADO JÄLKKÄRI = KARKKILAKON HELPOTUS!

Ainekset

Avokado-limemousse 2:lle joka tyydyttää herkkuhimon
2
kypsää avokadoa
1
limetti (luomu) ja limetin raastettu kuori
4
kypsää kiiviä
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
dl
vettä
1
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

 
1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus tehosekoittimen.
2. Lisää joukkoon raastettu limenkuori ja hedelmäliha, kuoritut ja paloitellut kiivit, hunaja sekä vesi+ omenamehu
3. Sekoita kuohkeaksi.
4.Jäähdytä jääkaapissa noin tunti.
 

Kommentit (1)

Anne-Maarit
Seuraa 
Liittynyt25.11.2014

Tuoreen tutkimuksen mukaan avokadojen syöminen saattaa vähintään sydänsairauksien riskiä.
Vaikka avokadopasta on suomalaisten mielestä ruokalajeista tylsimpiä, kaikki tietävät, että vihreä herkku on pullollaan hyviä rasvoja ja vitamiineja.
Tuore Journal of the American Heart Associationissa julkaistu tutkimus vieläpä pönkittää avokadon mainetta todellisena terveysherkkuna. Avokadojen syöminen saattaa nimittäin pienentää sydänsairauksien riskiä.
Tutkimuksessa 45 ylipainoista aikuista jaettiin kolmeen ryhmään, joista kullekin määriteltiin erilainen dieetti. Yksi dieeteistä oli vähärasvainen ja sisälsi lähinnä hedelmiä, vihanneksia, kanaa ja täysjyväviljoja. Toisessa oli kohtuullisesti rasvaa – ensimmäiseen dieettiin verrattuna siihen oli lisätty öljyjä ja pähkinöitä. Kolmas oli muunnelma kohtuullisesti rasvaa sisältävästä dieetistä. Siinä hyvät rasvat tankattiin syömällä yksi avokado päivässä.
Kaikki kolme dieettiä vähensivät LDL- ja kokonaiskolesterolin määrää. Kaikkein eniten veriarvot paranivat avokadodieetillä. Tutkijat tulivatkin siihen tulokseen, että sen lisäksi että avokadot ovat hyvin vitamiinipitoisia, ne auttavat alentamaan kolesterolitasoja, kun ne nautitaan osana kohtuudella rasvaa sisältävää dieettiä.
Vaikka kolesterolin ja sydänsairauksien yhteys ei olekaan ihan niin yksinkertainen, avokado päivässä tuskin on haitaksi kenellekään. Terveellisyytensä lisäksi se on hyvää

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla