Kodin Kuvalehti on lisännyt 710 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Sekoittamalla valmistuva omenakakku on mehevyydessään omaa luokkaansa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-rahkakakku

Ainekset

2-4
(250g)
hapokasta omenaa
150
g
voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
prk (250g)
pehmeää maitorahkaa
3
munaa (M-koko)
100
g
valkosuklaata
5
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja kuori ne tarvittaessa. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
  2. Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokerit, rahka ja munat. Sekoita omenaraaste joukkoon esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Rouhi valkosuklaa. Yhdistä jauhot, valkosuklaarouhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää ne rahkavoiseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele ja korppujauhota iso, kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 1 t 10 min–1 t 15 min, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jos pinta uhkaa tummua kesken paistamisen, peitä se leivinpaperilla, jotta voit paistaa kakun kypsäksi. Paistoaika riippuu omenoiden mehevyydestä.
  6. Anna kakun tasaantua pöydällä vartin verran ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Vaihtaisin ton eisuklaan mantelirouheeseen. Suklaa on min. 70 %, valko ei ole suklaata, ei suksikaan ole auto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Askartelimme joulukortteja ja päätin luoda joulutunnelmaa piparkakun tuoksulla eli tällä jouluisella omenapiirakalla. Tästä tuli todella hyvää ja ihanan kosteaa. Joulun tuoksu valtasi kodin. :)
Tämän tekoon et tarvitse vatkainta vaan taikina sekoitetaan puuhaarukalla. Helppoa ja hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluinen omenapiirakka

Ainekset

Päällys
2
omenaa
3
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
sodaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
3/4
tl
neilikkaa
1 1/2
dl
sokeria
2
dl
piimää
85
g
voita tai margariinia
1
kananmuna

Työvaiheet

Päällys:
1. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja  sokeri. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Pohja:

2. Sulata rasva ja jäähdytä.

3. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.

4. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää pinnalle maustuneet omenakuutiot liemineen. 

6. Paista uunin keskitasolla 200- asteessa  25-30 minuuttia.

7. Tarjoile  vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Maukasta joulun odotusta!

Resepti: Tarja Pasanen  @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2323 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Tämä alkupala on ihanan helppo tehdä: revi mozzarella ranskankerman joukkoon, laita päälle herukoita ja viimeistele oliiviöljyllä ja itse tehdyllä kuusisuolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotiburrata, herukat ja kuusisuola

Ainekset

200
g
buffalomozzarellaa
½
dl
ranskankermaa
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
herukoita
1
tl
oliiviöljyä
Kuusisuola
1
dl
kuusenneulasia
1
dl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kuusisuola. Irrota neulaset oksista. Hienonna neulasia ja suolaa tehosekoittimessa 1 minuutti, kunnes suola on värjääntynyt vihreäksi.

  2. Revi mozzarella suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma ja etikka. Laita juustoseos lautaselle, lisää herukat ja ripottele päälle oliiviöljy ja kuusisuolaa. Laita loppu kuusisuola kannelliseen rasiaan ja käytä mausteena. Suola säilyy kuukausia.

Vinkki Jos saat burrata-juustoa, korvaa mozzarella ja ranskankerma sillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2323 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Suklaamousse valmistetaan päivää ennen tarjoilua vaahdotusta vaille valmiiksi jääkaappiin. Silkinsileän moussen salaisuutena on glukoosi – sekä tietenkin reilu määrä suklaata ja kermaa. 

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Neljännessä jaksossa teemana on rakkaus, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 12 t jähmettyminen

Suklaamousse

Ainekset

375
g
tummaa suklaata
225
g (noin 2¼ dl)
kuohukermaa
25
g
hunajaa
25
g
glukoosia
Lopuksi joukkoon
650
g (noin 6½ dl)
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Kiehauta kerma, hunaja ja glukoosi. Nosta liedeltä.
  3. Lisää neste suklaasulan joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  4. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä kerma. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
  5. Vatkaa kuohkeaksi suklaamousseksi.

Vinkki! Voit ostaa glukoosia esimerkiksi leivontatarvikeliikkeistä.

Kommentit (0)