Kolumni: Miksi erosin avokadosta

Kuvitus: Tomi Malkki

Nopea vaihtelu ruokavalioissa johtaa ennakoimattomiin seurauksiin.Lue koko juttu

Kolumni: Miksi erosin avokadosta

Kommentit (10)

Arla Ilmanen

Joo puristelu on pahasta, solukko rikkoutuu ja pilaantuminen alkaa. Mutta muuten loistojuttu, totuus avokadosta ja kvinoasta.

  • ylös 12
  • alas 26
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Anna-Maria

Kvinoaa saa myös ihan kotimaisena,on toki paljon hintavampaa mutta kuitenkin..muuten hyvin kirjoitettu juttu..lähiruoka kunniaan..

  • ylös 19
  • alas 17
Vierailija

Lopettakaa ihmiset se avokadojen puristelu. Ei ihme jos pilaantuu. Ite ostan omani raakoina ja kypsytän pöydällä, sitten siirrän jääkaappiin.

Avokado joka pöydässä

Huvittavaa nimenomaan toi ihmisten ruokahipsterointi. Voiko jollekin oikeesti olla uutta tietoa että kun ruoka tuotetaan maailman toisella puolella, oloissa joita ei välttämättä tunneta ja kuljetetaan viellä pitkiä matkoja ja yhtäkkiä se on trendikästä jota kaikki haluavat niin ongelmia on tiedossa. Esimerkkejä voisi ottaa lukemattomia ihan jo vain oman elinaikani varrelta joka ei kuitenkaan ole kuin muutama kymmenen vuotta. Ja kun lisätään yhtälöön viellä se kuinka monien välikäsien kautta ruoka ehtii kulkea ja paljonko siihen kertyy ylimääräistä hintaa matkan varrella juurikin välikäsien toimesta. Niin aivanko oikeasti tämä on ollut kirjoittajalle uusi asia??? Jos aloitetaan vaikka sokerista ja lähdetään siitä kohti soijaa ja päästään pikkuhiljaa niihin avokadohin... Sama ongelma toistunut historiassa ja tämä ei ole ollut ruoka ja viini lehden toimittajalle selvillä? Millä meriiteillä lehteen pääsee töihin? Ja mitä tulee lihan tehotuotannon ongelmiin niin se on puhtaasti poliittinen päätös että tehotuotanto on eettisesti hyväksyttävää. Muistaakseni jenkeissä 50-luvulla lanseerattu mainoslause sen jo tiivisti: kana joka pöydässä. Ja nyt näitä ylijalostettuja broilereita sitten saa siivuina ja viipaleina fileinä ja vaikka minä. Pohjimmiltaan sinun kasvisruokailusi ei ole eettisesti sen hyväksyttävämpää kuin lihan syönti. Poliittiisin päätöksin ne rakastamasi avokadotviljelmätkin perustetaan.

popsi porkkanaa

Avocadot ovat kilohinnaltaan kalliita joten sillä 4-5 euron kilohinnalla saa ison kasan porkkanoita ja perunaa!

iiiiiiiiiii

Ei riitä, että vain jättää ostamatta. Pitää myös  ilmoittaa vähintään kaupalle/maahantuojalle, että miksi lopetti ostamisen. Muutoin siitä ei ole mitään hyötyä. Paitsi ehkä valheellinen hyvä omatunto.

Vierailija

Suomeen pitäisi saada myös kreetalaisia avokadoja - parasta on että niitä on saatavilla ainoastaan talvisin, sesonkiaikana!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat