Huvittavaa nimenomaan toi ihmisten ruokahipsterointi. Voiko jollekin oikeesti olla uutta tietoa että kun ruoka tuotetaan maailman toisella puolella, oloissa joita ei välttämättä tunneta ja kuljetetaan viellä pitkiä matkoja ja yhtäkkiä se on trendikästä jota kaikki haluavat niin ongelmia on tiedossa. Esimerkkejä voisi ottaa lukemattomia ihan jo vain oman elinaikani varrelta joka ei kuitenkaan ole kuin muutama kymmenen vuotta. Ja kun lisätään yhtälöön viellä se kuinka monien välikäsien kautta ruoka ehtii kulkea ja paljonko siihen kertyy ylimääräistä hintaa matkan varrella juurikin välikäsien toimesta. Niin aivanko oikeasti tämä on ollut kirjoittajalle uusi asia??? Jos aloitetaan vaikka sokerista ja lähdetään siitä kohti soijaa ja päästään pikkuhiljaa niihin avokadohin... Sama ongelma toistunut historiassa ja tämä ei ole ollut ruoka ja viini lehden toimittajalle selvillä? Millä meriiteillä lehteen pääsee töihin? Ja mitä tulee lihan tehotuotannon ongelmiin niin se on puhtaasti poliittinen päätös että tehotuotanto on eettisesti hyväksyttävää. Muistaakseni jenkeissä 50-luvulla lanseerattu mainoslause sen jo tiivisti: kana joka pöydässä. Ja nyt näitä ylijalostettuja broilereita sitten saa siivuina ja viipaleina fileinä ja vaikka minä. Pohjimmiltaan sinun kasvisruokailusi ei ole eettisesti sen hyväksyttävämpää kuin lihan syönti. Poliittiisin päätöksin ne rakastamasi avokadotviljelmätkin perustetaan.
Ei riitä, että vain jättää ostamatta. Pitää myös ilmoittaa vähintään kaupalle/maahantuojalle, että miksi lopetti ostamisen. Muutoin siitä ei ole mitään hyötyä. Paitsi ehkä valheellinen hyvä omatunto.
Ei puristella niitä kaupan tuotteita!
Joo puristelu on pahasta, solukko rikkoutuu ja pilaantuminen alkaa. Mutta muuten loistojuttu, totuus avokadosta ja kvinoasta.
Kvinoaa saa myös ihan kotimaisena,on toki paljon hintavampaa mutta kuitenkin..muuten hyvin kirjoitettu juttu..lähiruoka kunniaan..
Lopettakaa ihmiset se avokadojen puristelu. Ei ihme jos pilaantuu. Ite ostan omani raakoina ja kypsytän pöydällä, sitten siirrän jääkaappiin.
Huvittavaa nimenomaan toi ihmisten ruokahipsterointi. Voiko jollekin oikeesti olla uutta tietoa että kun ruoka tuotetaan maailman toisella puolella, oloissa joita ei välttämättä tunneta ja kuljetetaan viellä pitkiä matkoja ja yhtäkkiä se on trendikästä jota kaikki haluavat niin ongelmia on tiedossa. Esimerkkejä voisi ottaa lukemattomia ihan jo vain oman elinaikani varrelta joka ei kuitenkaan ole kuin muutama kymmenen vuotta. Ja kun lisätään yhtälöön viellä se kuinka monien välikäsien kautta ruoka ehtii kulkea ja paljonko siihen kertyy ylimääräistä hintaa matkan varrella juurikin välikäsien toimesta. Niin aivanko oikeasti tämä on ollut kirjoittajalle uusi asia??? Jos aloitetaan vaikka sokerista ja lähdetään siitä kohti soijaa ja päästään pikkuhiljaa niihin avokadohin... Sama ongelma toistunut historiassa ja tämä ei ole ollut ruoka ja viini lehden toimittajalle selvillä? Millä meriiteillä lehteen pääsee töihin? Ja mitä tulee lihan tehotuotannon ongelmiin niin se on puhtaasti poliittinen päätös että tehotuotanto on eettisesti hyväksyttävää. Muistaakseni jenkeissä 50-luvulla lanseerattu mainoslause sen jo tiivisti: kana joka pöydässä. Ja nyt näitä ylijalostettuja broilereita sitten saa siivuina ja viipaleina fileinä ja vaikka minä. Pohjimmiltaan sinun kasvisruokailusi ei ole eettisesti sen hyväksyttävämpää kuin lihan syönti. Poliittiisin päätöksin ne rakastamasi avokadotviljelmätkin perustetaan.
Avocadot ovat kilohinnaltaan kalliita joten sillä 4-5 euron kilohinnalla saa ison kasan porkkanoita ja perunaa!
Ei riitä, että vain jättää ostamatta. Pitää myös ilmoittaa vähintään kaupalle/maahantuojalle, että miksi lopetti ostamisen. Muutoin siitä ei ole mitään hyötyä. Paitsi ehkä valheellinen hyvä omatunto.
Islanti kasvattamaan nyt myös avokadoja!
Suomeen pitäisi saada myös kreetalaisia avokadoja - parasta on että niitä on saatavilla ainoastaan talvisin, sesonkiaikana!
samaa mieltä