Pataleipä – leipä, joka valmistuu odottamalla

Pataleivästä saa kuitupitoisen käyttämällä taikinaan reilusti kaurajauhoja ja -leseitä. Kauraisen pataleivän ohjeen löydät jutun lopusta.

Taikina valmistuu sekoittamalla, muodostaa sitkon itsekseen ja paistuu rapeakuoriseksi. Mitä muuta kotona leivottavalta leivältä voi toivoa?Lue koko juttu

Pataleipä – leipä, joka valmistuu odottamalla

Kommentit (7)

Vierailija

Olen öljynnyt padan kuumana ennen leivän laittoa niin ei jää kiinni pohjaan. Tämä on uusi ohje millä kokeilen ja on juuri menossa uuniin.

  • ylös 88
  • alas 81
Utelias tietämään

Tule kertomaan sitten miten onnistui. Kerro myös oliko sulla valurautapata, jutun kuvassa on jokin muu.

  • ylös 78
  • alas 95
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En saa gluteenitonta pataleipää kohoamaan kunnolla ja se on sisältä vähän raakaa. Olen lisännyt kuivahiivan määrää ja kypsennysaikaa. Oletteko huomanneet eroa kuivan ja tuoreen hiivan välillä?

Vierailija

Kuumana pata pitääkin öljytä, ettei käryä lämmitettäessä. Olen tehnyt valurauta-ja muunkin laisessa padassa. Hyvää tulee !

Pataleipuri

Olen paistanut kannellisessa lasivuoassa, jonka olen öljynnyt kun vuoka on kuumennettu. Hyvin lähtee irti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat