Pataleipä – leipä, joka valmistuu odottamalla

klo 15:26 | 7.2.2020
Taikina valmistuu sekoittamalla, muodostaa sitkon itsekseen ja paistuu rapeakuoriseksi. Mitä muuta kotona leivottavalta leivältä voi toivoa?Lue koko juttu
Taikina valmistuu sekoittamalla, muodostaa sitkon itsekseen ja paistuu rapeakuoriseksi. Mitä muuta kotona leivottavalta leivältä voi toivoa?Lue koko juttu
Ladataan...
Olen öljynnyt padan kuumana ennen leivän laittoa niin ei jää kiinni pohjaan. Tämä on uusi ohje millä kokeilen ja on juuri menossa uuniin.
Tule kertomaan sitten miten onnistui. Kerro myös oliko sulla valurautapata, jutun kuvassa on jokin muu.
Kuvan pata on valurautapata, joskin emalipinnoitettu (Le Creuset).
Ei tarvitse öljytä. Irtoaa helposti, kun leipä on kypsä.
En saa gluteenitonta pataleipää kohoamaan kunnolla ja se on sisältä vähän raakaa. Olen lisännyt kuivahiivan määrää ja kypsennysaikaa. Oletteko huomanneet eroa kuivan ja tuoreen hiivan välillä?
Kuumana pata pitääkin öljytä, ettei käryä lämmitettäessä. Olen tehnyt valurauta-ja muunkin laisessa padassa. Hyvää tulee !
Olen paistanut kannellisessa lasivuoassa, jonka olen öljynnyt kun vuoka on kuumennettu. Hyvin lähtee irti.