Gluteeniton imeltyy "puhdas kaura" kaurajauholla

Gluteeniton imelletty perunalaatikko imelletään imeltävää entsyymiä sisältävällä "puhdas kaura" kaurajauholla. Ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.

Varo gluteenitartuntaa.

Näistä raaka-aineista valmistuu gluteeniton vanhanajan imelletty perunalaatikko perinteiseen tapaan:

2 kg hyvin soseutuvia perunoita
niukasti vettä keittämiseen
4 ruokalusikallista imeltävää entsyymiä sisältävää gluteenitonta "puhdas kaura" kaurajauhpoja
50-100 g voita
0,8 litraa maitoa, määrä vaihtelee runsaasti eri lajikkeilla ja tavoitteen mukaan
1-2 teelusikallista suolaa

Näin valmistuu:

*Kuori perunat raakoina kattilaan ja keitä täysin kypsiksi SUOLATTOMASSA niukassa vesimäärässä, niin että vesi voidaan jättää soseeseen.
*Soseuta kypsät perunat heti kuumina suoraan keittoveteen. Yleensä niukka keittovesi riittää ohentamaan sosetta riittävästi.
*Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen 70-75 asteiseksi.
*Lisää vähitellen ja sekoittaen gluteenittomat imeltävää entsyymiä sisältävät "puhdas kaura" kaurajauhot 70-75 asteiseen soseeseen. Lisää vain tarvittaessa 70-75 asteista vettä.
*Laita sose imeltymään 65-70 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Sekoita välillä ja seuraa imeltymistä maistamalla.
*Lisää imeltyneeseen soseeseen sulamaan voi ohuina siivuina. Lisää maito niin että saadaan notkeahko puuromainen sose. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
*Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita.
*Paista aluksi noi 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 120-130 asteeseen mikä rauhoittaa kuplimisen ja voit paistaa täydempiä vuokia.
Paista noin 3 tuntia.

  • ylös 2
  • alas 2

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat