Älä suolaa tatteja! Näin säilöt sienet oikein

Älä suolaa tatteja! Näin säilöt sienet oikein

Syksyn sienisadosta riittää iloa pitkälle talveen. Kuva: Arto Vuohelainen.

Syksyn sienisato on paras vuosiin. Ruokatoimittaja ja sieniguru Kiia Renko neuvoo, miten suolaat, pakastat tai kuivaat metsän aarteet talviherkutteluun.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Miten kehnäsienet? Olen lukenut niistä kahdenlaista tietoa, jossa toisessa sanotaan että kuivattuna ovat herkullisia ja toisaalla sanotaan että muuttuvat kuvatessa kitkeriksi. Entä lampaankääpä? Kuivata vai paistaa vai molempia?

Hei Peter! Kysyimme Glorian ruoka&viinin päätoimittajalta vastausta, koska myös hän on intohimoinen sienestäjä. Sanna Maskulin vastasi näin: "Olen sekä kuivannut että pakastanut kehnäsieniä ja jopa suolannut yhdessä rouskujen kanssa, jos on ollut huono rouskuvuosi. Yllättäen toimii niinkin. Ihan yksistään en ole suolannut. Kun pakastan, teen sen tattien tapaan, eli tihistän pannussa enimmät nesteet ja pakastan nesteessään. Itse en hirveästi tykkää pakastetuista kehnäsienistä, sillä niissä maku ja rakenne muuttuvat enemmän kuin vaikka tattien kohdalla, jotka ovat kuivattuina taivaallisia ja pakastettuinakin aivan erinomaisia." Toivottavasti tästä on apua!

Yleensä kuivaaan kehnäsienet (tuoksu on aivan mahtava!). Käytän niitä kuten muitakin kuivattuja sieniä eli liotan hyvin ennen käyttöä mahdollisimman niukassa nesteessä. Myös toimivat jauhettuna esim. kastikkeissa, keitoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat