Tähteistä tähtiä - näillä ohjeilla joulun jämistä syntyy uusia herkkuja

Kuva Sami Repo.

Joulupöydän tähteet muuntuvat helposti uusiksi herkuiksi. Riisipuuron jämät uppoavat leipään, kinkku pujahtaa tortillan väliin ja porkkanalaatikon lopuista syntyy rapeita kasvispihvejä.Lue koko juttu

Tähteistä tähtiä - näillä ohjeilla joulun jämistä syntyy uusia herkkuja

Kommentit (1)

Perunauunivuoka.

Tee siirapilla makeutettu perunauunivuoka yli jääneestä joulun perunamuusista.  On varsin helppo tähderuoka ja onnistuu käsitykseni mukaan myös muulloinkin kuin jouluna valmistetusta perunamuusista.  

Helppo valmistusohje:

Ohenna jouluinen perunamuusi maidolla sakeahkoksi soseeksi.  Lisää siirappia ½-1 desilitra  1 litraan ohennettua jouluista perunamuusia. Tarkista suola maistamalla. Maista hillitysti jos mieletäsi siihen on tarvetta. Laita sose voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisä pinnalle muutamia voinokareita. 

Paista siirapilla makeutettua  perunauunivuokaa aluksi kuumassa uunissa. Kun perunauunivuoka saa väriä ja  alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötilaa reilusti noin 140 asteeseen , niin kupliminen laantuu ja voit paistaa lähes täysiä siirapilla makeutettuja   perunauunivuokia.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat