Se vähän parempi – ja ehkä vähän unohdettu – pottulisuke: Hasselbackan perunat

Perunoiden viillot aukeavat aavistuksen uunissa. Ei kuitenkaan pelkoa "nauravista nakeista"! Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>

Hasselbackan perunat ansaitsevat ehdottomasti paikkansa parhaiden perunalisukkeiden listalla. Nostalginen perunaherkku on mitä mainioin kaveri paistille, uunilohelle tai jauhelihapihveille.Lue koko juttu

Se vähän parempi – ja ehkä vähän unohdettu – pottulisuke: Hasselbackan perunat

Kommentit (4)

Vierailija

Vaikka alkuperäiset Hasselbackan perunat valmistettiin kuorituista perunoista, ei ole mitäön järkeä kuoria pottuja. Se rapeuden salaisuus on nimenomaan kuorissa. Sitäpaitsi kuoret ovat se ravitsevin osa tässä. Myös maku on mielestäni parempi kun Hasselbackat valmistaa kuorimattomista perunoista

  • ylös 81
  • alas 70
Hasselbackan perunat tuovat mu...

Aidot Hasselbackan perunat tehdään kuorituista perunoista. Muunnelmat ovat erikseen. Äitini teki Hasselbackan perunoita meillä kotona 1970-luvulla. Niihin rakastui heti.

  • ylös 21
  • alas 26
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vermilion

"Aidot Hasselbackan perunat tehdään kuorituista perunoista. Muunnelmat ovat erikseen. Äitini teki Hasselbackan perunoita meillä kotona 1970-luvulla. Niihin rakastui heti."

Itse kukin lienee kyllästynyt aitoon ja äitineihin. Se on varmaan ne ajat ohi, kun keittäjätäti yhteiskoulussa kertoo miten ehtoja, alkuperäisiä ja pakkosyötäviä ovat perunansa, kuorineen tai kuminahkoineen.  

Erinomainen peruna juhlapöytään

Meillä Hasselbackan perunat olivat juhlapäivien herkkuja jo 60-luvulla.  Äiti tarjoili niitä yleensä uunipaistin kanssa. Kyllähän ne sellaisenaan jo nostattivat ruokapöydän tunnelmaa, kuten joku aiemmin jo kommentoi.

Jostain syystä itse unohdin ne pitkäksi aikaa.  Nyt ollaan vaimon kanssa otettu ne uudestaan ohjelmaan,  useimmiten kylläkin kalan kanssa.  Yksinkertainen,  mutta tehokas tapa juhlistaa ruokailua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat