Se vähän parempi – ja ehkä vähän unohdettu – pottulisuke: Hasselbackan perunat

klo 8:00 | 25.2.2015
Hasselbackan perunat ansaitsevat ehdottomasti paikkansa parhaiden perunalisukkeiden listalla. Nostalginen perunaherkku on mitä mainioin kaveri paistille, uunilohelle tai jauhelihapihveille.Lue koko juttu
Vaikka alkuperäiset Hasselbackan perunat valmistettiin kuorituista perunoista, ei ole mitäön järkeä kuoria pottuja. Se rapeuden salaisuus on nimenomaan kuorissa. Sitäpaitsi kuoret ovat se ravitsevin osa tässä. Myös maku on mielestäni parempi kun Hasselbackat valmistaa kuorimattomista perunoista
Aidot Hasselbackan perunat tehdään kuorituista perunoista. Muunnelmat ovat erikseen. Äitini teki Hasselbackan perunoita meillä kotona 1970-luvulla. Niihin rakastui heti.
"Aidot Hasselbackan perunat tehdään kuorituista perunoista. Muunnelmat ovat erikseen. Äitini teki Hasselbackan perunoita meillä kotona 1970-luvulla. Niihin rakastui heti."
Itse kukin lienee kyllästynyt aitoon ja äitineihin. Se on varmaan ne ajat ohi, kun keittäjätäti yhteiskoulussa kertoo miten ehtoja, alkuperäisiä ja pakkosyötäviä ovat perunansa, kuorineen tai kuminahkoineen.