Kuusenkerkkä odottaa poimijaansa – ota maukkaat reseptit talteen

Tuoretta koriin. Kuva iStock

Heleän vihreä kuusenkerkkä on metsässä samoilijan makein saalis. Kerää korillinen ja nauti.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Itellä on astma eikä ole estänyt syömästä kerkkiä raakana tai käyttämästä niistä tehtyä siirappia tai juomaa. Joten varmaan riippuu vähän astman laadusta. Eihän kaikki astmaatikotkaan ole aspiriinille allergisia. Kannattaa varmaan kokeilla itseen varovasti pieninä annoksina esim tuoreena tuleeko mitään oireita ennenkuin alkaa niistä kauheasti kokkailemaan. Minä mietin josko pakastaisi niitä tänä vuonna niin voisi keitellä juomaa ja siirappia talvemmalla. Makuhan on ihana

Vierailija

Kerkkäohjeita ei saisi jakaa, kukaan ei kuitenkaan kysy maanomistajan lupaa. Lopputulos tästä trendistä on se että maanomistaja kärsii kun sadat ihmiset käyvät tuhoamassa metsän kasvun

Vierailija

"Lupa kerkkien keräämiseen täytyy tosin saada maanomistajalta, sillä kerkkien napsiminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin."

Tuon olisi voinut lihavoida. Maattomat kaupunkilaiset aniharvoin edes tietää kenen metsässä liikkuu, joten luvan kysyminenkään ei onnistu.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat