Koko viikko kasvisruokaa - valmis ruokalista ja herkulliset reseptit

Kuva: Panu Pälviä

Pidä kasvisruokaviikko! Näillä herkullisilla ohjeilla onnistut ja syöt monipuolisesti. Ja mikä parasta, raaka-aineet löytyvät lähikaupasta, eikä ruuan tekemiseen mene kohtuuttomasti aikaa.Lue koko juttu

Kommentit (10)

jtl

Salaattit minulle menee mut en ole ajatellut sittenkaan mitään laihdutus viikkoa tässä tehdä vaikkakin vois olla hyvä juttu, mut ain joskus tekee mieli kaikkea uuttakin harrastaa kun ollaan jo kaksisteen ku jatko polvi on muutanut pois niin ohan siin aikaa sitten.

Vierailija

jtl kirjoitti:
Salaattit minulle menee mut en ole ajatellut sittenkaan mitään laihdutus viikkoa tässä tehdä vaikkakin vois olla hyvä juttu, mut ain joskus tekee mieli kaikkea uuttakin harrastaa kun ollaan jo kaksisteen ku jatko polvi on muutanut pois niin ohan siin aikaa sitten.

Kyse oli kasvisruokaviikosta. Ei laihdutusviikosta.  Luetun ymmärtäminen?

Vierailija

Jotenkin vaikea tajuta miten tuo proteenimäärä riittäisi? Itse syön lihaa jokapäivä ja aminohapoista on testejen mukaan pulaa.

Vierailija

Tyypillisesti laitettu jotain palkokasvia jokaiseen ateriaa vaikka ei tarvitsisi. Proteiini hössötys on kyllä kummallista. Olen 95kg 188cm mies teen kasvisruokaa mutta en käytä palkokasveja ollenkaan. Syön usein kalaa mutta myös usein kasviruokaa, juustoissa ja kasviksissa tai kananmunassa on aivan kylliksi protskua vain vegaanien tulee vetää noita nyhtiksiä sun muita. Muutenkin joku sanoi että reseptit ovat vaikeita minusta taas tylsän oloisa ja mauttomia. Tekisin noista raaka-aineista aivan muuta . Tyypillisiä reseptejä kyllä, mutta minua ei kasvisten makuun noilla saisi.

Suosittelen ihan aitoja reseptejä intialaista mexikolaiwta italialaista ja esanjalaista. Ei suomalaisia puolivalmiste versioita vaan rehellistä kasvisruokaa sieltä missä ne reseptit ovat aikojen saatossa muovautuneet täydellisiksi.

Vierailija

jtl kirjoitti:
Salaattit minulle menee mut en ole ajatellut sittenkaan mitään laihdutus viikkoa tässä tehdä vaikkakin vois olla hyvä juttu, mut ain joskus tekee mieli kaikkea uuttakin harrastaa kun ollaan jo kaksisteen ku jatko polvi on muutanut pois niin ohan siin aikaa sitten.

Laihduttaminen ja kasvisruokavalio on kaksi eri asiaa. 

Mutta asiaan. Kiitokset näistä hyvistä ohjeista. Itse pyrin muuttamaan koko ruokasysteemin  kokonaan kasvispohjaiseksi ja se onkin nykyään helppoa, koska kaupat pursuaa hyviä raaka-aineita myös kasvis-ja vegaanisyöjille. Joskus harvoin, kun "joudun" syömään lihaa, se maistuu jo suussani pahalle, ihan kuolleelle eläimelle(no, sitähän se tietenkin onkin).

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jotenkin vaikea tajuta miten tuo proteenimäärä riittäisi? Itse syön lihaa jokapäivä ja aminohapoista on testejen mukaan pulaa.

Jatkuva(päivittäinen) lihan syönti ei ole terveellistä. Muutenkin ällöä. Söisitkö lihaa jokapäivä, jos joutuisit itse tappamaan sen eläimen?  Lihan syönnistä on tehty turhan helppoa. Voi eläinparat.

Proteiinia saa vaikka mistä, sen suhteen ei luulisi olevan ongelmaa, vaikka et ikinä söisi lihaa.

Vierailija

Minun makuuni nämä olivat vähän liian erikoisia reseptejä osa. Mutta kiva idea juttuun tehdä viikon reseptit, tai siis itse kyllä syön kaksi ruokaa päivässä,, mutta kuitenkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tyypillisesti laitettu jotain palkokasvia jokaiseen ateriaa vaikka ei tarvitsisi. Proteiini hössötys on kyllä kummallista. Olen 95kg 188cm mies teen kasvisruokaa mutta en käytä palkokasveja ollenkaan. Syön usein kalaa mutta myös usein kasviruokaa, juustoissa ja kasviksissa tai kananmunassa on aivan kylliksi protskua vain vegaanien tulee vetää noita nyhtiksiä sun muita. Muutenkin joku sanoi että reseptit ovat vaikeita minusta taas tylsän oloisa ja mauttomia. Tekisin noista raaka-aineista aivan muuta . Tyypillisiä reseptejä kyllä, mutta minua ei kasvisten makuun noilla saisi.

Suosittelen ihan aitoja reseptejä intialaista mexikolaiwta italialaista ja esanjalaista. Ei suomalaisia puolivalmiste versioita vaan rehellistä kasvisruokaa sieltä missä ne reseptit ovat aikojen saatossa muovautuneet täydellisiksi.


Olisiko sinulla vaikka pari hyvää klassikkoreseptiä tähän lisätä? Kun artikkelin eivät kelvanneet??

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat