"Kolmen kärki erottuu" – Suuri runebergintorttutesti

Torttujen numerointi ei vastaa niiden sijoitusta, vaan numerot auttoivat sokkotestissä kirjuria yhdistämään kommentit oikeisiin torttuihin.

Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin toimitus testasi valmiina myytävät runebergintortut. Kolmen kärki erottui selvästi.Lue koko juttu

"Kolmen kärki erottuu" – Suuri runebergintorttutesti

Kommentit (17)

Vierailija

Ja oliko ne Fazerin tehty Virossa vai mikä kohu se niistäkin joku vuosi sitten oli?

  • ylös 2
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Anna-Elina

Konditoria Risto Kokon runebergintortut minusta parhaita, voittavat tuon Fazerinkin mennen tullen. Kostutettu punssilla, muu sisältö: voi, sokeri, kananmuna, vehnäjauho, kardemumma, hirvensarvisuola, appelsiininkuorihillo, manteli, vadelmahillo. Näitä  saa ainakin rajoitetusti pk-seudunkin kaupoista. Heidän omilla nettisivuillaan Tuotteet > Leivokset -kohdassa oleva kuva tortuista ei kuitenkaan tee oikeutta ainakaan tänä vuonna jo pariinkin kertaan ostamilleni.

  • ylös 2
  • alas 5
Vierailija

Ehdottomasti paras Runebergin torttu on Antellin ja näissä maistuu se alkoholikin - tarinan kera :)

Harmi, ettei täältä Turusta saa suurta herkkuani!

Antellin Runebergintorttu on kansallisrunoilijamme J. L. Runebergin kunniaksi leivottu ihanuus. Kerrotaan, että runoilija aina aamiaisellaan nautti lämpimän tortun, jonka vaimo Frederika oli joko leiponut itse tai hakenut läheiseltä leipurilta. Tiedossa on myös, että Runeberg piti paitsi makeista leivonnaisista, myös hyvistä juomista - varsinkin punssista. Aamiaiseen kuului näin ollen aina myös viinaryyppy.

Kun raaka-ainepula toisen maailmansodan jälkeen hellitti, oli suomalaisilla suuri makean kaipuu. Antellilla oli silloin, 1950-luvulla, kondiittorimestarina Pentti Poutiainen. Hän tunsi hyvin leipomisessa käytettävät mausteet ja varsinkin leipomotuotteisiin sopivat alkoholit. Poutiaisen mielestä perinteinen Runebergin-torttu oli kuiva ja tarvitsi kostutuksen. Siispä hän keitteli seoksen rommista ja arrakkipunssista ja kostutti tortun sillä. Syntyi Antellin Runebergintorttu ja Suomen ensimmäinen kostutettu Runebergintorttu

  • ylös 6
  • alas 7
Vierailija

Täältäkin peukku Antellin tortulle. Kannattaa kipaista lähimpään Antell-ravintolaan, sieltä varmasti löytyy!

  • ylös 7
  • alas 5
Vierailija

Antell olisi ollut ehdoton voittaja. Tarina kertoo, että Oulun poliisit teki toisilleen puhallustestit torttujen jälkeen ja ihan oikeaa tavaraa oli mukana. 😆

  • ylös 8
  • alas 5
Vierailija

Olisi lukijan kannalta kätevää, mikäli kuvasta voisi päätellä, mikä tuote on kyseessä. Nyt torttujen numerointi ei korreloi ainakaan niiden sijoituksen kanssa, joten se johtaa ainoastaan harhaan.

  • ylös 31
  • alas 15
Vierailija

M-bakeryn minirunebergit oli ainakin viime vuonna ihan ykkösiä. Kivan pieniä, sopivan kosteita ja ihanan makuisia. Eikö niitä enään tehdä vai miksi puuttuivat testistä?

  • ylös 3
  • alas 2
Vierailija

Miksi mukana ei ollut Väyrysen leipomon torttua (Helsingin Tukkutorilla sijaitsee, ja päökaupunkiseudun myymälöissä on ollut myynnissä). Ehdottonasti paras, oikea karvasmantelin aromi, hyvä hillo ja sopivan kostea rakenne. Ei kuiva muttei liian märkäkään. Harmi ettei ollut mukana, olisi Fazer saanut aidon haastajan.

  • ylös 4
  • alas 4
Vierailija

Minne unohtui Elonen? Elosen leipomon tortut ovat Suomessa leivottuja, sopivan makeita mutta ei liian imeliä ja niihin on käytetty aoikeaa arrakkipunssia tuomaan juuri täsmällisen kosteuden. Elonen on ehdottomasti paras Runebergin torttu.

  • ylös 8
  • alas 8
Runefani

Fazer ehdottomasti paras ja eniten alkuperäinen maku ja ulkonäkö.

  • ylös 3
  • alas 10
Vierailija

Helsinkiläisen Nurmileivän Runebergintortut ovat huikean hyviä, kosteita ja isoja.

  • ylös 4
  • alas 4
opa82

Tulipa lukaistua tämä testi, kun teen taas vaihteeksi runebergintorttutestiä ite. Jännä että fazer oli paras, kun ite taas tällä hetkellä oon sitä mieltä että se on ollut huonoin 2/5.

Kannisto olisi hyvä, mutta punssi puuttuu siitäkin(3/5), kuten fazerista.

Parhaimmat ovat olleet salosen arrakkinen, elosen premium(joka tais olla vielä alle 3e) ja  satumaista.

Eli Kannistoon ja Fazeriin oon eniten pettynyt, varsinkin Fazerin ylihintaisuuteen. Toki pähkinäinen koostumus oli hyvä, mutta ei korvaa punssin puutetta. :(

  • ylös 2
  • alas 1
Essi64

Minun mielestä ne Runebergin tortut jotka on tehty ilman palmurasvaa on kaikkein parhaita. Esim. Elonen käyttää pelkästään palmurasvaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat