Näin valmistat graavilohen

klo 12:02 | 21.12.2018
Legendaarinen ruokatoimittaja Anna-Maija Tanttu luottaa jääkellariloheen eli graavaa kalan suolaliemessä. Sami Tallbergin graavausmenetelmä on perinteisempi, mutta merisuolan lisäksi seokseen sekoitetaan tummaa sokeria ja ripaus fenkolinsiemeniä.Lue koko juttu
Pikainen paahtaminen tekee mausteille ihan hyvää, samaan tapaan kuin vaikka pinjansiemenille tai seesaminsiemenille. Tuoksu on ihan miellyttävä. Reseptissä paahdetaan mausteita 5 min mutta parikin minuuttia riittää. Itse olen innostunut paahtamaan myös mustapippureita, pikapaahto ja sitten mortteliin - näin niihin tulee mielestäni hieno maku. Mutta voit toki jättää mausteet paahtamattakin!
120g suolaa litraan vettä on liikaa. Aivan liikaa.
Olen tehnyt paistettua lohta useita kertoja siten , että kala likoaa suolaliuoksessa n. 20 minuutti ennen paistamista. Vettä on 4 dl ja suolaa aivan max ruokalusikallinen.
Vähentäkää suolaa ja huomaatte, että kalassa on muutakin makua kuin suolaisuus