Mehevä ja helppo aprikoosi-puolukkapiirakka kätkee sisäänsä vaniljarahkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-12 annosta
15 min + 30 min paistoaikaa
Helppo
Aprikoosi-puolukkapiiras
Ainesosat
150
g
voita tai margariinia
1
dl
fariinisokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
prk (á 200 g)
vaniljarahkaa
1
prk (410/240 g)
aprikooseja
1
dl
pakastepuolukoita
2
rkl
sokeria
1/2
dl
mantelilastuja
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaan.
- Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Notkista rahka ja levitä piirakkataikinan päälle. Asettele aprikoosipuolikkaat rahkan päälle. Ripottele jäiset puolukat, sokeri ja mantelilastut pinnalle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.