Raikas ja herkullinen salaatti sopii etenkin aasialaisten ruokien kanssa, mutta on maukasta ihan miten vain. Salaatti on mainiota myös seuraavana päivänä toisin kuin monet muut salaatit. Jos aasialaiset maut miellyttävät, niin tässä takuuvarma salaatti.
Tee ensin salaatin kastike tekeytymään ja suikaloi sen jälkeen salaatin ainekset.
Vietnamilainen salaatti
Ainekset
Työvaiheet
Salaatin kastike: Sulata sokeri vesitilkassa pienessä kattilassa. Lisää limen mehu, kala-kastike. Kun sokeri on täysin sulanut, lisää hienonnettu valkosipuli sekä pieniksi silputtu chili. Tarkasta maku. Jos kalakastike tai lime maistuvat liikaa omaan makuusi, lisää hieman vettä ja mahd. sokeria. Laita kastike odottamaan.
* Halkaise ja kuori (syöntikypsä) mango, viipaloi se suht ohuiksi viipaleiksi.
* Kuori ja viipaloi ananas, poista kova keskusta. Leikkaa pienehköiksi kuutioiksi.
* Kuori kurkku ja poista siemenet. Viipaloi ohuiksi suikaleiksi.
* Kuori porkkana ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita aineet ja lisää myös kastike ja sekoittele, jotta kaikki ainekset tasoittuvat keskenään.
Lisää salaatin päälle joko karkeaksi rouhittuja pähkinöitä, tai/ ja kuivattua ja paahdettua sipulia maun mukaan.