Lämpimänä päivänä lounaaksi riittää pala ruokaisaa piirakkaa, joka viimeistellään oliiviöljyllä ja sitruunatimjamin oksilla.
Hasselbackan juurekset
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori juurekset. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä leikkaa aivan ”pohjaan saakka”. Nosta juurekset uunivuokaan.
-
Hiero juuresten pintaan öljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske lämpötila 180 asteeseen.
-
Yhdistä kulhossa pehmeä voi, raastettu parmesaani, korppujauhot, hienonnettu rosmariini ja paprikajauhe. Levitä seos juuresten päälle. Paista vielä 40–50 minuuttia 180 asteessa, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja pinta paahtuu rapeaksi.
VINKKI! Isoihin juureksiin on helpompi tehdä viillot, jos ne puolittaa ensin. Silloin ne myös kypsyvät nopeammin.
Tomaatti-mozzarellapitsat
Ainekset
Työvaiheet
- Ota taikinapallot sulamaan huoneenlämpöön 2–3 tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
- Lisää tomaattimurska kattilaan. Lisää joukkoon nduja, silputtu valkosipuli ja rosmariini. Hauduta kastiketta 20 minuuttia, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi pitsalle.
- Lisää balsamico, suola ja pippuri. Anna jäähtyä.
- Laita pelti uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kauli taikinapalloista pitsapohjat leivinpaperille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja revi mozzarellaa. Lisää kirsikkatomaatit ja rosmariinin oksat.
- Vedä pitsat leivinpaperin avulla kuumalle uunipannulle. Paista noin 10 minuuttia.
Vinkki! Tomaattikastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Uunimunakas pellillä
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa sipulit renkaiksi. Hienonna varret.
- Levitä perunat ja sipulit varsia lukuunottamatta leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon jugurtti, suola ja pippuri.
- Hienonna lehtipersilja ja ripottele paahtuneiden perunoiden päälle. Lisää sipulinvarret ja kaprikset. Kaada päälle munakasseos. Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla ja lehtipersiljalla.
Ruusukaalista syntyvä herkän makuinen sosekeitto sopii vaikka alkuruoaksi loppusyksyn juhlapöytään.
Ruusukaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Siisti ruusukaalien kannat ja poista huonot lehdet. Ota kahdesta isoimmasta ruusukaalista irti lehtiä sen verran kun saat. Säästä ne keiton koristeluun. Paloittele loput kaalit.
-
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
-
Kiehauta vesi kattilassa, lisää paloitellut ruusukaalit ja keitä 5 minuuttia. Lisää sipulit ja kasvifondi. Keitä muutama minuutti. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
-
Lisää tuorejuusto nokareina ja kuumenna keittoa matalalla lämmöllä, kunnes juusto on liuennut. Mausta keitto mustapippurilla. Ripottele annosten pinnalle paahdettua sipulia ja koristele ruusukaalin lehdillä.
Vinkki Vaihda tuorejuusto halutessasi vegaaniseen versioon.
Reseptit
- Uusimmat reseptit
- 30 minuuttia
- Aamiainen & brunssi
- Finnhits
- Gluteeniton deli
- Grillaus
- Jauhelihakierre
- Juomat ja smoothiet
- Jälkiruuat
- Kemut
- Kevyet & salaatit
- Kot kot
- Lasten suosikit
- Leivät & piirakat
- Nuuka kokki
- Pastatehdas
- Pihvi & BBQ
- Päivän katiska
- Sokerileipuri
- Sporttiruoka
- Säilöntä
- Vegebaari
- Viikonloppubistro
- Vegaanisia herkkuja