Käyttäjä27178_0 on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Junior MasterChef

Oton jälkiruoka veti tuomarit lähes sanattomiksi. Tässä upeassa herkussa makeus ja happamuus ovat täydellisessä tasapainossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oton vadelmatiramisuleivos ja marjacoulis

Ainekset

Mascarponemousse
2
munaa
1
prk
mascarponea
1
sitruunan kuori
1
rkl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
dl
hapankermaa (esim. Arla Lempi Hapatettu Kerma)
1,5
dl
kuohukermaa
2
liivatelehteä
2
rkl
kahvia
Kääretorttupohja
3
munaa
1
dl
sokeria
0,5
dl
vehnäjauhoja
0,5
dl perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Coulis
n. 1
dl
vadelmia
0,5
dl
muita marjoja
1
dl
sokeria
tilkka vettä
Marenkimassa
2
valkuaista
1,5
dl
sokeria
Lisäksi
tuoreita vadelmia
4
rkl
kahvia
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin mascaponemousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa kuohukerma ja hapankerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset, mascarpone, sitruunan kuori ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
  2. Kuumenna 2 rkl kahvia kiehuvaksi. Sekoita joukkoon liivatteet, joista on puristettu pois ylimääräinen vesi. Yhdistä kermavaahto, valkuaisvaahto ja mascarponeseos keskenään. Sekoita joukkoon kahvi-liivatelientä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi.
  3. Valmista kääretorttupohja. Lämmitä uuni 185 asteeseen. Vaahdota 3 munaa ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, siivilöi munasokerivaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 8 minuuttia.
  4. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle alustalle ja leikkaa siitä ympyrämuotilla neljä saman kokoista palaa.
  5. Valmista coulis. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Painele siivilän läpi.
  6. Valmista marenkimassa. Vaahdota kaksi valkuaista kovaksi vaahdoksi ja lisää 1,5 dl sokeria pikkuhiljaa vatkaten joukkoon.
  7. Kokoa annokset rengasvuokiin. Ensin pohja, joka kostutetaan kahvilla. Sitten tilkka coulista, sitten mascarponemoussea. Seuraavaksi tuoreita vadelmia, sitten toinen pohja. Tämän päälle pursotetaan marenkimassa. Tohota siihen kaasupolttimella kaunis pinta. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla. Lisää vielä lautaselle loput marjacouliksesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.