Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Loistava ehdotus brunssiruuaksi: pannaribileet! Loihdi kasa muhkeiksi paistuneita pannukakkuja valurautapannussa ja täytä vaikkapa kalatahnalla, kinkulla tai kasviksilla.

Vinkki Jos teet useita pannareita, laita ne pellille folion alle ja nosta 125-asteiseen uuniin odottamaan syöjiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pannullinen / 2 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Paistinpannupannari eli dutch baby

Ainekset

3
isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
2
dl
huoneenlämpöistä täysmaitoa
2
rkl
voita
1 1/4
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota kananmunat ja maito hyvissä ajoin huoneenlämpöön
  2. Nosta valurautainen paistinpannu (Ø noin 25 cm) uuniin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Sulata voi. Vatkaa kananmunat vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää voisula. Sekoita joukkoon jauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri.
  4. Ota kuuma paistinpannu uunista ja voitele se voilla. Kaada taikina pannuun ja siirrä pannu takaisin uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes pannukakku on paistunut.

Kommentit (5)

Possakka

Tuo on jo tiedetty viiskymmentä vuotta sitten , mummoni teki parasta pannaria aina valurautapannulla ja taikinaan kermaa ja voita sitten leivinuuniin kypsymään 

Kuulostaa maukkaalta

Hyvä ohje. On myös ihmisiä jotka ei kaikkia reseptejä entuudestaan tiedä!

MääkintahronMääkintiiän

Joo, sun mummos teki, mutta ei meidän mummo. Erikoista, että aina pitää päästä pätemään "Mä olen tiennyt tän jo sata vuotta ja kaikki muutkin tietää". Etenkin, kun Dutch Baby on resepti, joka on varmasti aivan uusi tuttavuus todella monelle kiinnostuneelle ihmiselle.

Vierailija

Olen tehnyt myös valurautapannulla pannaria, mutta en laita voita tms laikinan sekaan vaan alle ja päälle. Ei lässähdä.

Vierailija

Harmin paikka kun ei tuota valurautapannua omista. Uunipellin pakko siis riittää - ohje varmaankin tuolloin kaksinkertaisena. Reseptiin olisin kaivannut vielä ohjeita suolaisiin täytteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
1
dl
jäisiä mustaherukoita
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
4
dl
kauramaitoa
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa blenderiin kaikki smoothieaineet kiiviä lukuun ottamatta. Anna käydä tasaiseksi. Kaada juoma laseihin. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Rahka yhdistettynä marjoihin ja hedelmiin on mainio kombo treenaajalle, sillä samassa paketissa on sekä proteiinit että hiilarit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-nektariinibowl

Ainekset

3
nektariinia
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
maitorahkaa (laktoositonta)
2
tl
sokeria
3
dl
vadelmia
1
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
raastettua sitruunankuorta
2
tl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet. Soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaksi nektariinia, sitruunamehu, 1½ dl rahkaa ja 1 tl sokeria tasaiseksi. Soseuta samalla tavoin 2 dl vadelmia, 1 rkl kookoshiutaleita, loppu rahka ja sokeri.

  2. Lusikoi nektariini- ja vadelmarahkat kulhoihin omiin sektoreihinsa. Koristele kulhot viipaloidulla nektariinilla, lopuilla vadelmilla, sitruunankuorisuikaleilla ja kookoksella.

Kommentit (0)