Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Lohen ja avokadon yhdistelmä heittäytyy tartarin muotoon, eikä aineksia tarvitse metsästää erikoisliikkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Wasabileipä ja lohitartar

Ainekset

500
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
3
kevätsipulin vartta
1
avokado
4-8
palaa
paahtoleipää
200
g
wasabin maustamaa tuorejuustoa (esim. Crème Bonjour)
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifileestä pois nahka. Leikkaa kalapala veitsellä pieneksi hakkeeksi. Lisää joukkoon suola ja pippuri.
  2. Silppua kevätsipuli ja lisää sipulit lohen joukkoon. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmä. Purista avokadopalojen päälle sitruunamehua.
  3. Paahda paahtoleivät. Sipaise leipien pintaan tuorejuustoa. Lusikoi kalahaketta paahtoleipien päälle ja ripottele päälle avokadot.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Trendikkäät, kasviksilla ja paneroidulla kalalla täytetyt bajatacot tarjoavat yhdellä puraisulla rouskuvia, kirpeitä, tulisia ja lempeän mehukkaita makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bajatacot

Ainekset

Punakaalisalaatti
150
g
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
limettiä
¼
tl
suolaa
Chipotlemajoneesi
2
dl
majoneesia
2–3
rkl
chipotlekastiketta
Kasvikset
1
pihvitomaatti
1
pieni punasipuli
1–2
vihreää jalapenoa
Paneroitu kala
400
g
turska- tai kuhafileetä
¾
tl
suolaa
1
dl
maissitärkkelystä
Frittitaikina
dl
vehnäjauhoja
dl
maissitärkkelystä
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
dl
olutta
1
kananmuna
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä
8
pientä maissitortillaa
limettilohkoja ja korianteria

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Hienonna korianteri varsineen, säästä puolet tacojen viimeistelyyn. Purista limeteistä mehu ja sekoita punakaalisalaatin aineet keskenään.

  2. Yhdistä majoneesi ja chipotlekastike.

  3. Paloittele kasvikset: kuutioi tomaatti, suikaloi punasipuli ja viipaloi jalapenot.

  4. Kuivaa kalat ja paloittele suupaloiksi. Mausta suolalla. Levitä maissitärkkelys lautaselle ja pyöräytä kalapalat siinä.

  5. Sekoita frittitaikinan kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa olut ja kananmuna. Lisää olutseos jauhoseokseen voimakkaasti vatkaten.

  6. Kuumenna öljy 185-asteiseksi. Voit testata öljyn lämpötilaa leipäpalalla. Kun leipä paistuu pinnalla poreillen, öljy on riittävän kuumaa. Kasta kalapalat taikinaan ja laske varovasti öljyyn. Paista 4–5 palaa kerrallaan pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kypsät kalat reikäkauhalla talouspaperille. Ota öljy liedeltä jäähtymään.

  7. Kuumenna paistinpannu, lämmitä tortillat kuivassa pannussa nopeasti ja pidä lämpimänä pyyhkeen alla.

  8. Levitä tortilloille majoneesia, kaalisalaattia, kalaa, tomaattia ja sipulia. Purista limetin mehua päälle, viimeistele jalapenolla ja korianterilla.

Vinkki! Tee chipotlekastike soseuttamalla tomaattikastikkeeseen säilöttyjä chipotleja (chipotles en adobo). Niitä myydään marketeissa ja meksikolaisiin elintarvikkei- siin erikoistuneissa liikkeissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä slaw-tyylisessä salaatissa on majoneesin paikalla kirkas, kirpeä kastike. Sekoita salaattia ronskilla otteella, niin kaalin rakenne pehmenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-katkarapuslaw

Ainekset

4
dl
katkarapuja
l
varhaiskaalia suikaleina
½
dl
limetin mehua
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1–2
punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä suikaleet kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita ronskilla otteella huolellisesti, jotta kaali pehmenee hiukan.

  3. Painele katkaravuista sulatuksen jälkeen irtoava neste pois esimerkiksi lusikalla siivilää vasten.

  4. Hienonna kevätsipuli ja chili. Lisää kaikki aineet kaalin joukkoon ja kääntele salaatti sekaisin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Hiillosta siika savuavan kuumassa valurautapannussa suolan päällä. Peston salaisuus piilee kurpitsansiemenöljyssä ja paahdetuissa pistaaseissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hiillostettu siika ja sitruunamelissapesto

Ainekset

4
nahallista siikafileetä (suomustettua)
2–3
rkl
hiillostamiseen
Sitruunamelissapesto
dl + 2 rkl
kuorittuja pistaaseja
2
ruukkua
sitruunamelissaa
1
dl
kurpitsansiemenöljyä
n. ½
dl
auringonkukka- tai rypsiöljyä
½
tl
sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
¾
tl
suolaa
Paadettu kukkakaali
n. 1
kg
valkoista tai vihreää kukkakaalia
3
isoa valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pesto. Paahda pistaaseja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kaada pistaasit pois pannusta ja anna jäähtyä. Ota 2 rkl erikseen, rouhi ne veitsellä karkeaksi ja säästä annosten koristeluun.

  2. Laita loput pistaasit tehosekoittimeen. Lisää sitruunamelissan lehdet, rouhi tasaiseksi ja valuta koneen käydessä kurpitsansiemenöljy ja auringonkukkaöljyä ohuena nauhana seokseen, kunnes se on kastikemaisen notkeaa. Lisää lopuksi sitruunaruohotahna ja suola.

  3. Taputtele siikafileet kuiviksi talouspaperilla ja nypi tarvittaessa ruodot pois pihdeillä.

  4. Kuumenna valurautapannu erittäin kuumaksi ja ripottele suola pannuun. Laita kalat pannuun nahkapuoli alaspäin ja hiillosta, kunnes nahka on kauniin ruskea, noin 3 minuuttia. Käännä ja paahda noin 3 minuuttia. Pidä kalat lämpiminä.

  5. Viipaloi kukkakaali. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä isossa kasarissa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit ja paista välillä käännellen muutama minuutti, kunnes palat ovat napakan pehmeitä ja osittain ruskistuneita.

  6. Tarjoa siika peston ja kukkakaalin kanssa. Viimeistele rouhitulla pistaasilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Misomarinadiin upotettu lohi maistuu paistettuna ihanalta rapeiden kesäkasvisten seurassa. Voit käyttää kesäkasvisvokkiin mitä tahansa saatavilla olevia kasviksia. Alkukesällä vokissa maistuvat parsat ja retiisit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi ja kesäkasvisvokki

Ainekset

3
lohifileetä (yhteensä noin 450 g)
Misomarinadi
tl
(tummaa) misoa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
tl
vettä
Paistamiseen
öljyä
Kesäkasvisvokki
1
sipulia
4
valkosipulinkynttä
100
g
siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
150
g
vihreää parsaa
150
g
sokeriherneitä
1
ps (125 g)
retiisejä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita misomarinadin ainekset keskenään ja kääntele huolella lohifileisiin. Anna maustua puolisen tuntia.

  2. Valmistele sillä aikaa kasvisvokki. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele parsat ja viipaloi retiisit. (Puoli tarvittaessa isoimmat siitakesienet.)

  3. Paista lohifileet pannulla öljyssä kypsäksi 6–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeilevaa.

  4. Kuumenna öljy toisella paistinpannulla ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää loput kasvikset ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita riisiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki misolohen kanssa heti.

Kommentit (0)