Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kasvissosekeitto (sopii alkuruokakeitoksikin)
Ainekset
Kasivissosekeitto
450
g
kukkakaalia
200
g
ruusukaalia
350
g
lehtiselleriä
100
g
sipulia
2
valkosipulinkynttä
5+5
dl
vettä + 2 kasvisliemikuutiota
1
tl
yrttisuolaa
3/4
tl
oreganoa
2
dl
ranskankermaa
Työvaiheet
Paloittele kaalit. Viipaloi sellerinvarret. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta liemi (5dl) ja lisää siihen paloitellut kasvikset. Keitä kasviksia 15 min. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää loppu vesi (5dl) ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 10 min. Lisää ranskankerma. Kuumenna sekoittaen. Silppua pinnalle oreganoa.
Ketju on lukittu.
Alkukeittona tämä riittää 10:lle. Pääruokana 5 ruokailijalle.