SIENI-OHRATTO
Ainekset
Työvaiheet
KANTTARELLISIENI OHRATTO 2 annosta
-1 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
-3 dl kanttarelleja
-1 parsakaali
-1 silputtu punasipuli
-1 rkl rypsiöljyä
-6 dl kuumaa vettä + 1 kasvisliemikuutio
-1/4 tl aromisuolaa
-mustapippuria myllystä
-silputtua basilikaa
OHJE: Paista kanttarellit pannulla rypsiölyssä. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä kukinnot melkein kypsiksi vesitilkassa. Jätä parsakaali ja sienet odottamaan. Murenna lihaliemikuutio kiehuvaan veteen. Kuumenna sipulisilppu öljyssä kattilassa. Lisää ohrasuurimot ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää kauhallinen kuumaa lientä kerrallaan suurimoihin ja anna sitten imeytyä. Kypsennä puolisen tuntia. Lisää kypsennyksen loppu vaiheessa kanttarellit ja parsakaali. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Silppua vielä pinnalle basilikaa.