Anne-Maarit on lisännyt 979 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

VEHNÄ LEIPÄJUURI

Ainekset

2 dl vehnäjauhoja
1 1/4
dl
kädenlämpöistä vettä
1
tl
maustamatonta jogurttia
1
tl
juoksevaa hunajaa
hieman raastettua omenaa edistämään juuren toimintaa
LISÄKSI:
dl
vehnäjauhoja/päivä
1
dl
kädenlämpöistä vettä/päivä

Työvaiheet

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita vesi ja jauhot kulhossa. Lisää juureen maustamaton jogurtti, hunaja ja hieman raastettua omenaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla (tai kannella) ja anna sen käydä vuorokausi huoneenlämmössä.

2. Lisää toisena päivänä juureen noin 1,5 dl vehdnäjauhoja ja 1 dl kädenlämpöistä vettä. Siirrä juuri jääkaappiin. Lisää jauhoja ja vettä myöskin kolmantena ja neljäntenä päivänä. Viidentenä päivänä juuri on valmista käytettäväksi.

3. Säilytä juurta ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Ruoki sitä pienellä määrällä vehnäjauhoja ja vettä pari kertaa viikossa, jotta se pysyy toimintakuntoisena. Kun käytät juurta, lisää siihen aina sen verran vettä ja jauhoja, kun käytät juurta.

4. Voit säilyttää juurta myös pakastimessa. Sulata juuri ja ruoki sitä parin päivän ajan ennen käyttöä samalla tavalla vedellä ja jauhoilla, kuin jääkaapissa säilytettävää juurtakin. 

JOS HALUAT LEIPÄÄN RAPEAN KUOREN VALMISTA LEIPÄ VALURAUTAPADASSA. LEIVÄSTÄ TULEE MUHKEAMPIKIN RAKENTEELTAAN  PADASSA TEHTYNÄ. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla