Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 173 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Piia Arnould

Viherpirtelöön surahtaa pinaatin lisäksi suora vihreää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattismoothie

Ainekset

50
g
tuoretta pinaattia
150
g
kurkkua
½
avokado
1
limetin mehu
2
cm
tuoretta jalapenoa
4
mintunoksaa
(noin 2 dl
vettä tai kookosvettä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele pinaatti ja kurkku. Halkaise avokado. Purista limetistä mehu. Hienonna jalapeno.
  2. Lisää ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi juomaksi. Lisää halutessasi vettä tai kookosvettä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (2)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuha paistuu helposti kikherneiden kera uunipellillä. Kylkeen tehdään nopea kastike jogurtista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha, lämmin kikhernesalaatti ja savupaprikajogurtti

Ainekset

4
kuhafileetä (à 150–180 g)
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Kikhernesalaatti
2
tlk (à noin 300 g)
kypsiä kikherneitä
2
rkl
sitruunamehua
4
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä.
  2. Valmista kikhernesalaatti. Huuhdo kikherneet ja valuta ne. Sekoita keskenään sitruunamehu ja oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne ja pinjansiemenet sitruunaöljyyn. Kääntele kastike joukkoon. Lisää seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin, että kalafileille jää tilaa toiselle puolelle. Paahda kikherneitä 15 minuuttia.
  3. Lisää kuhafileet pellille kikherneiden viereen. Paahda vielä 10–15 minuuttia, kunnes kalafileet ovat kypsiä. Tee savupaprikajogurtti kalan kypsyessä (ks. ohje alla).

Savupaprikajogurtti

Ainekset

2
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
dl
turkkilaista jogurttia
1-2
tl
jauhettua savupaprikaa
1/2-1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa kalan ja kikhernesalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Maustettu riisi on tyypillinen omaraisun täyte. Tomaattikastikkeen sijasta voit kokeilla ketsuppia sekä sienillä tai sipulilla höystettyä ruskeaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen riisimunakas eli omuraisu

Ainekset

2
dl
puuroriisiä
1
pieni porkkana
1
pieni sipuli
1
siivu
pekonia
2
tl
voita
1
tl
soijakastiketta
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
Munakas
4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
perunajauhoja
1
tl + 1 tl
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
tl
sokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
soijakastiketta
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä se lämpimänä kannen alla.
  2. Riisin kypsyessä tee tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on lähes ketsupin paksuista.
  3. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni noin 1 cm:n kuutioiksi.
  4. Kuumenna voi paistinpannussa. Kuullota porkkanaa, sipulia ja pekonia voissa kevyesti 5 minuuttia. Lisää lämmin riisi ja sekoittele lastalla niin, että riisi ei paakkuunnu. Lisää soijakastike ja mustapippuri. Hienonna persilja joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  5. Tee munakas. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja perunajauhot ja sekoita hyvin, älä vaahdota.
  6. Kuumenna 1 tl oliiviöljyä pannussa ja kaada puolet munakasseoksesta pannulle. Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, nosta puolet riisiseoksesta sen keskelle ovaalin muotoon ja käännä munakkaan reunat riisin päälle. Laita lautanen munakkaan päälle ja käännä paistinpannu ympäri. Siisti munakkaan muoto ja kaada puolet tomaattikastikkeesta sen päälle. Hienonna persilja pinnalle.
  7. Tee toinen annos samoin.

Vinkki Kotitekoisen tomaattikastikkeen sijaan voit käyttää ketsuppia. Munakas on helppo siistiä ovaalin muotoon käsin, kun laitat sen päälle palan kelmua.

Kommentit (0)