Kaupallinen yhteistyö
Vaasan Hodari & Hamppari on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Inspiroidu saksalaisesta keittiöstä! Laita hodarin väliin bratwurstia, johon pekoni lisää suolaisuutta sekä kurttukaalia, joka tuo hodariin makeutta ja happamuutta. Äärimmäisen helppoa, mutta niin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Bratwursthodari kurttukaalilla

Ainekset

4
kpl
Vaasan Mini Hot Dog -sämpylöitä
4
kpl
bratwursteja
4
siivua
cheddarjuustoa
80
grammaa
kuutioitua pekonia
80
grammaa
kurttukaalia eli savoijinkaalia
60
grammaa
säilöttyä tai grillattua punaista paprikaa
valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria
Karkea sinappi-majoneesikastike
2-3
rkl
karkeaa sinappia
3-4
rkl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Paista kurttukaali yhdessä valkoviinietikan, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita se siivutetun punaisen paprikan kanssa.
  2. Leikkaa bratwurstit pituussuunnassa ja paista tai grillaa ne. Paista myös pekonit cheddarjuuston kanssa. Grillaa tai paahda sämpylät.
  3. Rakenna hodarit lisäämällä bratwurstien päälle kaali- ja paprikasekoitus sekä muut ainekset. Tarjoile kurttukaalin sekä ranskalaisten tai rapeiden perunalastuja ja sinappi-majoneesikastikkeen kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 89 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tofusta irtoava marinadi antaa keiton liemeen ihanaa makua. Voit käyttää tofun sijaan broileri- tai kirjolohisuikaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-tofukeitto

Ainekset

2
porkkanaa
5
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
pss
misokeittoaineksia (esim. Blue Dragon)
150
g
täysjyvänuudeleita
200
g
marinoitua tofua (esim. Sweet Ginger Garlic/Eko Tofu)
kolmannes
kurkkua
4
dl
salaattipinaattia
1
kevätsipuli
(suola)
LISÄKSI
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi myös kurkku ja hienonna kevätsipuli.

  2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon, etikka, misokeittoainekset ja porkkanaviipaleet. Keitä noin 5 minuuttia.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä erillisessä kattilassa.

  4. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kuutiot tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi

  5. Annostele nuudelit ja tofu keittolautasille. Kaada kuuma misoliemi sekä porkkanat päälle. Viimeistele annokset kurkkuviipaleilla, pinaatilla ja kevätsipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunissa pehmeäksi paahdettu feta maistuu pastan joukossa, paahdettujen kasvisten kanssa ja sellaisenaan eri ruokien lisukkeena. Älä unohda hunajatilkkaa, se lepyttää fetan kirpeää suolaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu uunifeta

Ainekset

200
g
fetaa
Marinadi
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
korianterin siemeniä murskattuna
1
punainen chili
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan.

  2. Sekoita keskenään öljy, hunaja ja korianterinsiemenet. Hienonna joukkoon chili. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu sekaan. Kaada marinadi fetan päälle. Paahda noin 10 minuuttia.

Kommentit (1)

Sipi

Kaalin ja jauhelihan liitto kaipaa sipulia seurakseen.

Oton leipomukset on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Tomaattikeitto on terveellistä ja sitäkin herkullisempaa ruokaa! Tässä tomaattikeitossa maistuu hieman myös porkkana ja paprika, jotka mukavasti pyöristävät tomaatin makua.👌🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
kypsiä tomaatteja
1/2
kpl
paprika (punainen tai keltainen
2
kpl
porkkanoita
1
kpl
kesäsipuli
4-5
kpl
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kasvislientä
2
tl
sokeria
2
rkl
tuoreita yrttejä
10
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

Säädä uuni 220-asteeseen.
Halkaise tomaatit, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet.
Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille, rouhi niiden päälle suolaa ja mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä.
Paahda uunissa 25 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää joukkoon sokeri, yrtit, tabasco ja paahdetut kasvikset.
Anna keiton kiehua muutaman minuutin ajan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile vaikkapa uunituoreen focaccian kera.😍

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)