ET-lehti on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Voimakeitto vailla vertaa! Upota joukkoon reilusti lehtikaalia ja papuja. Lusikoi makua pyöristämään maapähkinätahnaa.

Annoksia
4 annosta

Lehtikaali-papukeitto

Ainekset

1
isokokoinen sipuli
1
omena
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
hienonnettua inkivääriä
3
porkkanaa
½
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
prk
(noin 280 g) kikherneitä
1
prk (n. 280 g)
valkoisia papuja
2
rkl
maapähkinävoita (sokeriton)
½
sitruunan mehu
1/4
tl
chililastuja
noin 1
tl
suolaa
3/4
l
silputtua lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli, omena, valkosipuli ja inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä kurkumaa ja kasviksia viisi minuuttia.
  3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa. Siivilöi ja huuhtele pavut ja kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne keittoon.
  4. Mausta soppa sitruunamehulla ja chililastuilla. Pyöristä makua maapähkinävoilla. Hauduta vielä 20-30 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksuimmat kannat ja silppua kaali reiluiksi paloiksi. Lisää lehtikaalit keittoon muutama minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

Sari H.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Unohdin tästä pavut kokonaan. Isoja valkoisia papuja näyttää olevan kuvassa ja pavut mainitaan ohjeessakin. Itse ainesosista ne kuitenkin puuttuvat. Hyvää tuli kyllä ilman niitäkin.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei Sari, kiitos viestistä! Olet ihan oikeassa, että pavut olivat ainesosaluettelosta unohtuneet. Nyt ne on lisätty sinne. Pahoittelut, ja hyvä jos keitto ei kuitenkaan mennyt pilalle.

Yst

Venla / Soppa365

Eija V. on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Nopeaakin nopeampi ja maukkaan ruokaisa kasvisruoka syntyy esikeitetyistä linsseistä. Kastikkeen täyteläisyyden salaisuus on erityisesti ruoanvalmistukseen soveltuva rahka.

Annoksia
4-6
Vaikeustaso
Helppo

Linssicurry

Ainekset

1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 cm
tuoretta inkivääriä
1
rkl
currytahnaa
1
rkl
paistorasvaa
400
g
tomaattimuskaa
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
n. 500
g
esikeitettyjä punaisia linssejä
350
g
RuokaRahkaa
Lisäksi:
basmati -riisiä

Työvaiheet

Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Kuullota ne ja curry kasarissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa rasvassa.
Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja kaada myös vesi kattilaan.
Valuta linssit, lisää ne kattilaan. (Voit myös käyttää kuivattuja linssejä (n. 2 dl), tällöin kypsymisaika on hiukan pidempi.) Anna kiehua keskilämmöllä n. 10 min. Mausta sokerilla ja suolalla.
Lisää lopuksi rahka. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa basmatiriisin ja vaalean leivän kanssa

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Nokkoskeitto

Ainekset

25
g
voita (saattopa tuota lirvahtaa vähän enemmänkin...)
1 1/2
l
tuoreita nokkosia (tai 150 g pinaattia)
3/4
dl
vehnäjauhoja
7 - 8
dl
kevytmaitoa (riippuen kuinka paksu keitto on just sun mieleen)
200
g
Koskenlaskijaa
suolaa

Työvaiheet

Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkosenlehdet. Sekoita kuumentaen pari min
Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
Lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes tasaista. Lisää suola.
Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.

NOKKOSENLEHTIEN KERÄYS JA ESIKÄSITTELY
* Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
* Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Suolainen mukikakku? Ei, vaan jotain vielä parempaa. Gluteeniton mukipizza rakentuu sekoitettavasta pohjasta, täytteestä ja juustosta mikrossa yhdellä napin painalluksella. Pling, ja telkkarieväs on valmis!

Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mukipizza

Ainekset

4
rkl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
ripaus
leivinjauhetta
ripaus
ruokasoodaa
1/4
tl
suolaa
3
rkl
maitoa
1
rkl
oliiviöljyä
Päälle
3
rkl
valmista tomaattikastiketta
3/4
dl
juustoraastetta
2-3
rkl
pizzatäytteitä (esim. suikaloitua kinkkua, salamiviipaleita tai meetvurstia)
2-3
kirsikkatomaattia
1/2
tl
oreganoa

Työvaiheet

  1. Ota suuri, mikronkestävä muki ja sekoita pohjalle annostaikinan verran kaurajauhoja, leivinjauhetta, ruokasoodaa ja suolaa. Lisää maito ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi mukiin tomaattikastike ja juustoraaste.
  3. Ripottele pinnalle täytteet, esimerkiksi suikaloitu kinkku tai salamiviipaleet. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne päälle. Mausta oreganolla.
  4. Kypsennä mukipizzaa mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 115 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Perunarieska

Ainekset

5
Dl
Vettä
1 1/2
Dl
Perunasosejauhetta
Tai
5
Dl
Perunamuusia
---
1
Tl
Suola
1
Kpl
Kananmuna
2,5
Dl
Hiivaleipäjauhoja
1
Dl
Kaurahiutaleita
Pinnale:
Voita

Työvaiheet

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskuitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Voitele pinta. Nauti heti.

Kommentit (0)