Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 60 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.

Syksyn parhaan sienikeiton salaisuus on pekoni ja juustoinen leipäkuorrutus. Tämä tuhti keittoresepti sopii vaikka syystalkoisiin ja reseptiä voi muokata saatavilla olevan sienisadon mukaan.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika (teksti)
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juustoleivillä kuorrutettu sieni-pekonikeitto

Ainekset

n. 1
l
tuoreita, puhdistettuja metsäsieniä, esim. kantarelli tai tatti. (Voit käyttää myös useampaa eri sienilajia.)
2
rkl
Arla voita
1
sipuli
120
g
Mustaleima Emmental -juustoa
4
rkl
vehnäjauhoja
1
l
lihalientä
1
prk (2 dl)
Arla Lempi Ruokakermaa 22%
6-8
palaa
patonkia
1
pkt
pekonia
muutama oksa
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
(ripaus suolaa)

Työvaiheet

Huom! Tätä keittoa varten tarvitset liedelle ja uuniin sopivan padan.

Puhdista ja paloittele sienet. Esikäsittele ne lajikkeen vaatimalla tavalla. Kantarelleja ja tatteja ei tarvitse esikäsitellä.

Kuutioi sipuli ja raasta juusto. Valmista lihaliemi fondista tai kuutioista. Voit käyttää myös valmista lihalientä.

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Nosta pelti kylmään uuniin ja käännä uunin lämpö 200 asteeseen. Paista pekoneja n. 12 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet hyvin. Nosta pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Jätä uuni päälle.

Kuumenna sieniä valurautapadassa tms. uunin kestävässä padassa tai kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi ja sipuli. Paista sipulia ja sieniä voissa muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää lihaliemi pikkuhiljaa sekoitellen. Sekoita joukkoon myös Arla Lempi Ruokakerma.

Murusta joukkoon 2/3 osaa pekoneista ja riivi timjamin lehdet oksistaan keittoon. Pehmeäoksaisen timjamin voi silputa veitsellä oksineen. Sekoita keittoon 2/3 osaa juustoraasteesta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Viipaloi patonki. Nosta leipäviipaleet keiton pinnalle. Lisää leiville juustoraatetta ja murustele päälle loput pekonit.

Nosta keitto uuniin 5-10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut. Nosta pata pöytään ja viimeistele tuoreella timjamilla.

 

CTA CTS
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Maarit Knuuttila KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruuan voi tehdä myös paloitelluista ribseistä ja lisätä kastikkeeseen tähtianista.

 

Annoksia
4-6
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou

Ainekset

800
g
possun kassleria
4
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
3/4
dl
öljyä
5
rkl
ruokosokeria
4
rkl
kuivaa sherryä
4
rkl
tummaa kiinalaista soija-kastiketta
3
rkl
kiinalaista etikkaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha 4 x 4 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia öljyssä padassa. Varo, ettei seos pala. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
  3. Lisää lihapalat kattilaan ruskistumaan noin 5 minuutiksi.
  4. Lisää sherry, soijakastike, etikka, suola ja pippuri. Hauduta liha kannen alla kypsäksi, noin 2 tuntia eli kunnes se on mureaa ja liemi kiehunut kokoon.
  5. Maista kastiketta ja lisää etikkaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Nämä letut sopivat mainiosti aamupalalle, koska taikinassa on kunnolla kuituja.

 

Annoksia
20 pientä lettua
Valmistusaika (teksti)
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ohralettuja ja granaattiomenaa

Ainekset

1
dl
ohrajauhoja
2
dl
täysvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
dl
(soija)maitoa
2
kananmunaa
25
g
voita
Lisäksi
1
granaattiomena
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Vatkaa maito pienissä erissä joukkoon. Lisää munat. Anna turvota hetki.
  2. Paista taikina keskilämmöllä pieniksi letuiksi. Tarjoa granaattiomenan siemenien ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Kirpsakka Silver Fizz saa jännittävän aromin sahramilla maustetusta sokerisiirapista.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
5 min + siirappi 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Silver Fizz

Ainekset

5
cl
giniä (esim. Beefeater)
3
cl
sitruunan mehua
2
cl
(sahramilla maustettua) sokerisiirappia (ohje alla)
1/2
kananmunanvalkuaista
jäitä
1
sitruunalohko

Työvaiheet

  1. Laita gini, sitruunan mehu, siirappi ja valkuainen cocktail¬ravistimeen tai säilykepurkkiin. Ravista ilman jäitä, lisää jäät ja ravista cocktail kylmäksi.
  2. Täytä juomalasi jäillä, siivilöi cocktail lasiin ja täytä soodalla. Koristele sitruunalohkolla.

Sokerisiirappi

Ainekset

1 1/2
dl
sokeria
1 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja pullota.

Vinkki! Tee maustetut siirapit lisäämällä sahramia tai 1 granaattiomenan siemenet kattilaan. Siivilöi jäähtynyt siirappi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Moscow Mule eli moskovan muuli on tunnettu siitäkin, että se on Teemu Selänteen lempi drinkki.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
3 min
Vaikeustaso
Helppo

Moscow Mule

Ainekset

4
cl
vodkaa
1/4
limetti
n. 8
cl
inkivääriolutta
jäitä
3
mintunoksaa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Lisää vodka ja puristettu limetin mehu. Täytä lasi inkiväärioluella ja sekoita.
  2. Koristele mintunoksilla ja puristetulla limettilohkolla.

Kommentit (0)