Erja/ Andalusian auringossa on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vasikkata Piccata

Ainekset

Vasikan T-luupihvit
2
kpl
vasikan T-luupihviä
jauhoja (halutessasi)
suolaa, mustapippuria
Kastike
1/4
dl
kuivaa valkoviiniä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
sitruuna ohuina suikaleina
25
gr
kapriksia
100
gr
voita
1,5
rkl
hienonnettua persiljaa
suolaa, pippuria
Voipapumuusi
75
gr
voita
2
tlk
(á 400 gr) voipapuja (= lima-papuja)
2
tl
hienoksi raastettua sitruunankuorta
suolaa, mustapippuria
25-50
gr
voita (tai oliiviöljyä) viimeistelyyn

Työvaiheet

Niinkuin aina lihan kanssa, ota se huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Suolaa ja pippuroi avokätisesti ja kierittele (halutessasi) hyvin suolatussa ja pippuroidussa jauhossa (tämä edesauttaa paitsi ruskistumista ja pinnan rapeutta, myös kastikkeen rakennetta!) ja paista kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa kolme minuuttia/ puoli. Nosta sivuun ja pidä peitettynä kastikkeen valmistamisen ajan. 

Nostettuasi liha pannulta, kaada sinne valkoviini ja sitruunamehu. Anna kiehahtaa ja lisää pannulle sitten sitruuna, kaprikset ja voi. Keitä muutaman minuutin ajan, lisää joukkoon silputtu persilja, tarkista maku ja mausta. Kaada lihan päälle ja tarjoile. Joko pastan tai vaikka voipapumuusin kanssa.

Kuumenna voi pienessä kattilassa. Lisää joukkoon valutetut pavut ja kuumenna. Soseuta ne haluamallasi metodilla, lisää sitruunankuori ja persilja ja lisää voita ja/tai öljyä saadaksesi aikaan haluamasi koostumuksen. Tarkista maku ja mausta.

Saisiko olla lisää? Tsekkaas www.andalusianauringossa.com !

Sisältö jatkuu mainoksen alla