Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1348 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Googlaatko mokkapalojen ohjeen aina uudestaan? Et enää, jos otat tämän reseptin talteen. Presso-mokkapaloissa on tuhti kahvin maku ja uudet koristeet: kuivattuja karpaloita, mansikoita ja siitepölyä. Mutta jos kaapissa on vain nonparelleja, nekin käyvät koristeiksi ihan yhtä hyvin.

 

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika (teksti)
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Presso-mokkapalat

Ainekset

1
dl
vahvaa (tumma- paahtoista) suodatinkahvia
100
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
(muscovado)sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
3/4
dl
maitoa
Kuorrutus
100
g
voita
3/4
dl
vahvaa suodatinkahvia
3/4
dl
kaakaojauhetta
n. 8
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä kahvi taikinaa ja kuorrutetta varten (2 mittaa jauhetta/1 dl vettä). Sulata voi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne nuolijalla vuorotellen kahvin ja maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita sulatettu voi joukkoon.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuni-pellille ja paista uunissa juuri ja juuri kypsäksi, noin 12–15 minuuttia.
  5. Sulata voi kuorrutusta varten. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on paksua mutta helposti levitettävää. Levitä kuorrute pohjalle, kun se on vielä lämmin mutta ei enää kuuma. Ripottele koristeet päälle ja anna jäähtyä täysin.
  6. Paloittele levy veitsellä noin 25 palaan.

Kommentit (2)

Babamatic

Mistä siitepölyä saa? Muualta ku kukista kesällä.. :

metsään keväällä

Koivusta tai männystä

Kaisu P. on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Marsipaaniruusun ohje

 

Annoksia
7-10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Prinsessakakku

Ainekset

Työvaiheet

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeri
Vuokaan:

voita tai margariinia

korppujauhoja
Kostutukseen:

2 dl maitoa
1 tl  Vaniljasokeria
Vaniljatäyte:

2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl  Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
Väliin:

200 g vadelmahilloa tai -marmeladia 
 

Kuorrutus:

100–200 g vadelmamarmeladia
500 g vuihreää marsipaania
 

Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
Marsipaaniruusu:

50 g punaista marsipaania
 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon. 

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.

Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen. 

Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin marsipaanikuorrute pysyy hyvin paikallaan.

Kauli marsipaani tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Muotoile marsipaani ruusu ja aseta se kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

 

Annoksia
20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vesirinkelit

Ainekset

Työvaiheet

7 dl vettä

3 rkl sokeria

2 tl suolaa

1 kpl kuivahiivapussia

14 dl vehnäjauhoja (14 - 16 dl)

 

MUUT AINESOSAT

Keittämiseen 3 litraa vettä ja 2 rkl siirappia

 

Valmista rinkelit näin:

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 °C), sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva pariin dl jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, ensin sekoitellen ja sitten kädellä alustaen, kunnes saat tiiviin ja kimmoisan taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää siirappi veteen.

Paina pullan keskelle reikä peukaloilla ja venytä rinkeliksi. Pudota 3–4 rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä minuutti. Käännä ja keitä vielä toiselta puolelta minuutti.

Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Kaiva marjat pakasteesta ja sulostuta arkea hedelmäsalaatilla. Helppo maidoton kookoskinuski tekee vitamiinipommista vastustamattoman.

 

Annoksia
6
Valmistusaika (teksti)
2 t

Hedelmäsalaatti ja kookoskinuski

Ainekset

2
kypsää mangoa
3
appelsiinia
4
kiiviä
200
g
kotimaisia pakastevadelmia
Liemi
1/2
dl
limetin mehua
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Kookoskinuski
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa
2
dl
fariinisokeria

Työvaiheet

  1. Keitä kookoskastikkeen aineksia pienessä kattilassa ilman kantta noin 25 minuuttia, kunnes seos paksunee. Sekoittele välillä. Anna kastikkeen jäähtyä.
  2. Kiehauta toisessa kattilassa liemen ainekset. Anna jäähtyä.
  3. Kuori ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi. Sekoita hedelmäpalat liemen joukkoon ja anna niiden marinoitua noin tunti.
  4. Lisää vadelmat valmiiseen hedelmäsalaattiin. Jaa salaatti liemineen kulhoihin. Tarjoa kookoskastikkeen kera.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Anna Huovinen

Kristallipulla saa ensin voikylvyn ja sitten sokerihunnun.

 

Annoksia
40 kpl
Valmistusaika (teksti)
30 min + 1 1/2 t kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Kristallipullat

Ainekset

5
dl
maitoa
1
pala (50 g)
hiivaa
2
munaa
2
dl
sokeria
1 1/2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13-15
dl
vehnäjauhoja
150
g
pehmeää voita
Päälle
200
g
voita sulatettuna
1
dl
erikoishienoa sokeria
1
sitruunan raastettu kuori

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää munat, mausteet sekä noin puolet jauhoista.
  2. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan käsin tai koneella alustaen. Lisää taikinaan pehmeä voi ja jatka alustamista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Säästä loput jauhot leivontavaiheeseen.
  3. Peitä taikina leivinliinalla. Anna sen kohota lämpimässä paikassa reilun tunnin, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jauhota leivinpöytä ja kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa sen verran, että ylimääräiset ilmakuplat puhkeavat.
  5. Jaa taikina kahtia. Pyörittele puolikkaat tangoiksi ja leikkaa yhteensä 40 samankokoiseen palaan.
  6. Pyöritä palat pulliksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Peitä pullat liinalla ja kohota 20–30 minuuttia. Paista pullia noin 10 minuuttia.
  7. Kasta jäähtyneet pullat ensin voisulaan ja sitten hienoon sokeriin, johon on sekoitettu sitruunan kuoriraastetta.

Vinkki! Voit maustaa dippaussokerin myös reilulla teelusikallisella jauhettua kanelia tai maustepippuria.

Kommentit (0)