Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kypsennä munakoisot ja tee täyte edellisenä päivänä. Kääri rullat juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: jos täytettä jää yli, voit käyttää sitä levitteenä. Pähkinätäyte säilyy jääkaapissa 2-4 päivää ja pakastettuna jopa vuoden.

Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Georgialaiset munakoisorullat

Ainekset

2
munakoisoa
1/2
dl
ruokaöljyä
Täyte
3
dl (150 g)
saksanpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
6
rkl
kuumaa vettä
1/4
tl
sahramia
3
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
jauhettua korianteria
1
tl
suolaa
1/2
tl
cayannepippuria
Lisäksi
1/2
granaattiomenan siemenet tai pakastettuja viinimarjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1/2-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin öljyllä.
  3. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia. Voit paistaa munakoisoviipaleet myös tarttumattomassa pannussa ilman öljyä, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Valmista täyte. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa hiekkamaiseksi. Siirrä jauhe kulhoon.
  5. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kuuman veden ja sahramin kanssa monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi liemeksi. Sekoita liemi pähkinäjauheeseen.
  6. Ota muutama yrtinlehti sivuun koristelua varten. Hienonna loput yrtit. Sekoita yrttisilppu, valkoviinietikka ja mausteet täytteeseen.
  7. Levitä 2 rkl täytettä kullekin munakoisoviipaleelle ja kääri rullalle. Koristele rullat yrteillä ja granaattiomenansiemenillä. Tarjoa huoneenlämpöisinä tai kylminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Broilerinmaksaa löytyy kaupasta parhaiten pakasteena. Tuoretta maksaa kannattaa kysyä kauppahalleista ja isojen ruokakauppojen lihatiskeiltä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerinmaksa-kerkkäpasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
salottisipuli
2
dl + 2 rkl
kuusenkerkkiä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2 + 2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
laakerinlehti
3
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
3
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettuja broilerinmaksoja, sulata ne yön yli jääkaapissa.
  2. Huuhtele (sulaneet) maksat ja kuivaa ne talouspaperilla. Viipaloi maksat ja herkkusienet. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele kerkät. Valuta kerkät siivilässä tai painele ne kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  3. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele maksapalat jauhossa.
  4. Kuumenna 2 rkl voita korkeareunaisessa pannussa. Paista herkkusieniä ja sipulia 5 minuuttia ja siirrä ne sitten toiseen astiaan. Lisää 2 rkl voita pannuun ja paista maksat kauttaaltaan kullanruskeiksi, 5 minuuttia. Laita maksat sienten ja sipulien kanssa samaan astiaan odottamaan.
  5. Sekoita valkoviini, tomaattipyree ja laakerinlehti pannussa ja anna kiehahtaa. Keitä lientä kasaan 3–5 minuuttia. Lisää 2 dl kerkkiä, paistetut sienet, sipulit ja broilerinmaksat sekä kerma. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  6. Keitä pasta suolavedessä isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon. Lisää koristeeksi 2 rkl tuoreita kerkkiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nämä letut paistetaan vain yhdeltä puolelta.

Annoksia
8 lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tacomaustetut katkarapuletut

Ainekset

2
dl
pieniä katkarapuja
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
1
dl
maissi- tai vehnäjauhoja
1
punainen chili
1
rkl
tacomaustetta (esim. Pirkka)
2-4
rkl
ruokaöljyä paistamiseen
Täyte
1
porkkana
1
avokado
1
ruukku
korianteria
1
limetti
1
ps
salaattisekoitusta
Lisäksi
chili- tai srirachamajoneesia

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Huuhtele ne siivilässä kylmällä vedellä. Anna valua sen aikaa kun sekoitat taikinan.
  2. Sekoita kananmunat, maito ja jauhot kulhossa. Hienonna chili. Lisää se ja tacomauste taikinaan.
  3. Kuumenna ½ rkl öljyä lettupannussa (Ø 20 cm). Kaada noin ½ dl taikinaa pannuun ja ripottele heti reilu 1 rkl katkarapuja letun pinnalle. Paista lettua vain toiselta puolelta 1 minuutti tai kunnes lettu on hyytynyt. Siirrä valmis lettu lautaselle ja laita päälle pala leivinpaperia. Paista kukin lettu 1 tl:ssa öljyä ja pinoa leivinpaperipalojen kanssa.
  4. Kuori ja suikaloi porkkana ja avokado täytteeksi. Suikaloi korianteri. Viipaloi limetit. Mausta majoneesi srirachalla tai oikaise kaupan valmiilla chilimajoneesilla.
  5. Kasaa lettujen sisälle vihanneksia, lusikoi päälle chilimajoneesia ja kääri rullalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunat, lohi ja parsanpalat kypsyvät kaikki kätevästi samassa vuoassa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kananmuna-lohivuoka

Ainekset

600
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
nippu
vihreitä parsoja (250 g)
4
valkosipulinkynttä
2
dl
parmesaania raastettuna
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista parmesaani-piimäkastike (ks. ohje alta).

2. Leikkaa lohi 5 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan.

3. Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.

4. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini, suola ja pippuri joukkoon.

5. Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle.

6. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5-8 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Tarjoa heti parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.

Parmesaani-piimäkastike

Ainekset

2
dl
piimää
1
dl
parmesaania raastettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

1. Mittaa piimä kulhoon. Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli.

2. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (1)

Ihaite

Hyvää oli! (Vaikka piimä unohtuikin kaupan kylmätiskiin, mutta ranskankerma ajoi asian tällä kertaa.) Kokeilen ehdottomasti vielä piimänkin kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 491 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Piia Arnould

Rullaa tortillan sisään itsetehtyä hummusta, paahdettuja kasviksia ja paistettua halloumia. Tätä parempaa kasviswrapia saa hakea!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvis-halloumirullat

Ainekset

4
wrap-tortillaa
500
g
halloumijuustoa
oliiviöljyä paistamiseen
2
tomaattia viipaleina
1
ruukku
lehtipersiljaa
Paahtokasvikset
2
munakoisoa
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Hummus
2
tlk
säilöttyjä kypsiä kikherneitä
3/4
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
1/2
dl
sitruunamehua
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista paahtokasvikset. Pilko munakoisot ja paprikat reiluiksi paloiksi. Yhdistä niihin kulhossa öljy, chilihiutaleet ja mustapippuri. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Ripottele valmiiden kasvisten pinnalle hieman suolaa.
  3. Tee hummus kasvisten paahtuessa. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä. Mittaa kikherneet, tahini, sitruunamehu, kuoritut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimen kulhoon. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää koneen käydessä kylmä vesi ohuena nauhana, ja käytä konetta niin kauan, että seos on aivan sileää. Mausta hummus suolalla.
  4. Leikkaa halloumijuusto vajaan sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Paista palat molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Paista paloihin vain kaunis pinta. Ne saavat jäädä sisältä pehmeiksi.
  5. Sivele tortillojen sisään hummusta. Jaa päälle paahdetut kasvikset, tomaattiviipaleet, paistettu halloumi ja tuoretta persiljaa. Rullaa wrapit tiukaksi kääröksi ja puolita veitsellä. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit rauhassa oikaista ja käyttää valmista hummusta.

Kommentit (0)