Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna von Reiche KUVA Panu Pälviä

Tarjoa torvisienipesto gnocchien kanssa.

Annoksia
4-6
Valmistusaika (teksti)
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Torvisienipesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1/2
l
tuoreita mustatorvisieniä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2
tl
timjamia hienonnettuna
1
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa. Siirrä sivuun odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna yrtit.
  2. Paista torvisieniä kuivassa pinnoitetussa pannussa keskilämmöllä, kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Lisää valkosipuli ja yrtit pannuun, sekoittele 10–15 sekuntia. Kaada seos heti pois pannusta, jos se alkaa paahtua.
  3. Kaada sieni-sipuli-yrttiseos, pinjansiemenet ja öljy tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta pestoksi. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja pyöräytä pesto vielä tasaiseksi.
  4. Tarjoa torvisienipesto valmiiden gnocchien kanssa tai valmista gnocchit itse alla olevan ohjeen mukaan.

Gnocchit

Ainekset

1
pss
(400 g) pakastettua perunasoseainesta (esim. Oolannin)
1
kananmuna
1 1/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna perunasoseaineksen sulaa jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
  2. Sekoita kananmuna, jauho ja suola joukkoon.
  3. Pyöritä taikina peukalonpaksuisiksi tangoiksi ja leikkaa tangot noin 1 cm:n mittaisiksi paloiksi. Pyöritä palat vehnäjauhoissa ja painele haarukalla hieman litteämmäksi. Kastike tarttuu paremmin gnocchin pintaan syntyviin uriin.
  4. Valmista torvisienipesto (ks. ohje sivulla 28) tai muu haluamasi kastike ennen gnocchien kypsentämistä.
  5. Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Gnocchi on kypsä, kun se nousee pintaan. Nostele valmiit gnocchit reikäkauhalla laakeaan astiaan kannen alle. Tarjoa esimerkiksi torvisienipeston kanssa.

(4 annosta, 20 min) 

CTA CTS
Teuvo_2 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Simppeli ja nopea arkikeitto, jonka juju on päälle lisättävissä lisukkeissa.

 

Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
7
dl
lihalientä
1
tölkki
tomaattimurskaa
1
tölkki
käyttövalmista papusekoitusta
1
laakerinlehti
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
kanelia
2
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa
Tarjoiluun
1/2
punasipulia silputtuna
1/2
nippua
korianteria
1
lime
100
g
creme fraichea

Työvaiheet

1. Silppua sipuli.

2. Paista jauheliha erillisessä paistinpannussa kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuullota kattilassa öljyssä sipulisilppu. Lisää sen jälkeen kattilaan tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Lisää myös jauheliha ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Lisää myös huuhdellut pavut.

4. Vamistele sillä aikaa tarjoilun lisukkeet: silppua punasipuli ja korianteri, leikkaa lime lohkoiksi.

5. Maista keittoa ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile punasipulisilpun, korianterin ja creme fraichen kanssa ja purista päälle limeä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevän lohen salaisuus: paista palat kuumalla pannulla ensin lähes läpikypsiksi nahkapuolelta.

Vokkaa lohen seuraksi kauden kasviksia.

Annoksia
8
Valmistusaika (teksti)
15 min + 30 min maustumista
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kastikkeella glaseerattua kirjolohta ja vokatut kasvikset

Ainekset

1 1/2
kg
kirjolohifileetä
1
tl
merisuolaa
8
rkl
teriyakikastiketta (esim. Santa Maria)
2
rkl
öljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
vokkivihanneksia (ks. ohje alempana)
1
rasia (110 g) sinimailasen ituja (esim. Silmusalaatti)

Työvaiheet

  1. Poista kirjolohifileestä ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta kala suolalla. Anna maustua noin puoli tuntia.
  2. Levitä teriyakikastiketta kalan pintaan.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapaloja kuumalla pannulla 5 minuuttia nahkapuoli alaspäin. Ripottele palojen päälle seesaminsiemeniä, käännä ja paista pannulla vielä minuutti.
  4. Levitä vokkivihannekset laakeaan tarjoiluastiaan ja nosta kalapalat vihannesten päälle. Koristele sinimailasen iduilla.

Vokatut kasvikset

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
purjo
1
pieni kesäkurpitsa
400
g
pakastettuja sokeriherneitä
4
rkl
öljyä
4
rkl
soijaa
2
rkl
sweet chili -kastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele purjo. Leikkaa purjo ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Sulata sokeriherneet esim. mikrossa.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Vokkaa kuumalla pannulla ensin valkosipulia, purjoa ja porkkanoita noin 2 minuuttia. Lisää pannulle kesäkurpitsat ja herneet. Paista noin 5 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  3. Lisää mausteet pannulle ja tarjoile.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nepalilaisessa kasvisruuassa leipäjuusto saa kaverikseen kermaisen tomaattikastikkeen.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuustoa tomaatti-kermakastikkeessa Paneer koseli

Ainekset

Cashew-maito
1
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
vettä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
rkl
inkivääriä raasteena
1/2
tl
kanelia
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
1
tl
garam masalaa
2
rkl
tomaattipyreetä
400
g
tomaattimurskaa
1
dl
kuohukermaa
1/2-1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
Lisäksi
300
g
leipäjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät veteen likoamaan kastikkeen valmistumisen ajaksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja paista kaksi minuuttia voissa paistinpannulla. Lisää inkivääri, mausteet ja tomaattipyree ja jatka paistamista kaksi minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Aja cashewpähkinät liotusvesineen tasaiseksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää syntynyt cashewmaito ja kuohukerma pannulle. Anna kiehahtaa.
  4. Mausta kastike suolalla ja hunajalla.
  5. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja lisää paistinpannulle. Kuumenna kastiketta vielä noin 30 sekuntia niin, että leipäjuusto kuumenee mutta ei sula. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kasvikset pellille ja uuniin paahtumaan! Lopputuloksena on ihanan rapsakat kasvikset ja kevyesti ruskettunut lämmin feta.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin fetasalaatti

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetajuustoa
3
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
1
fenkoli
1
kesäkurpitsa
250
g
tuoreita vihreitä papuja
250
g
tummia viinirypäleitä
1
dl
kalamataoliiveja
1/2
sitruunan mehu
4
rkl
öljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
tomaattia
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuutioi fetajuusto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja punasipulit. Viipaloi fenkoli ja kuutioi kesäkurpitsa. Huuhdo pavut ja leikkaa niistä kärjet pois.
  2. Levitä vihannekset, fetakuutiot, viinirypäleet ja oliivit laakeaan uunivuokaan. 
  3. Purista sitruunanmehu pieneen kulhoon. Lisää öljy ja etikka sekä oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita mausteseos tasaisesti vihannesten joukkoon. 
  4. Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia.
  5. Lohko tomaatit neljään osaan ja lisää ne paistokseen. Kypsennä vielä 5 minuuttia. 
  6. Lisää basilika paistoksen päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Iltsu

Oo kuulostaapa hyvältä!! Mietin vain, että voisiohan fenkolin korvata jollain toisella kasviksella...? Se kun ei ole ihan lemppari. ;)