Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Marokkolaisessa perunasalaatissa rouskuvat pinjansiemenet. Lisää kourallinen fetaa, rucolaa ja minttua ja salaatti on siinä. Tarjoa perunasalaatti lammasmakkaran ja fenkolisinapin kanssa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti marokkolaisittain

Ainekset

½
kg
perunoita
1
dl
pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
2
dl
hienonnettua rucolaa
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
100
g
fetaa
Kastike
½
sitruunan mehu
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
juustokuminaa
1-2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

 

 

1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä; kuori ja viipaloi perunat.

2. Paahda pinjansiemeniä kuivassa pannussa 3 minuuttia. Pidä pannu liikkeessä, että siemenet eivät pala. Hienonna valkosipulit, rucola ja minttu. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Laita kaikki salaattiainekset fetaa lukuun ottamatta tarjoilukulhoon.

3. Tee kastike. Vispaa sitruunamehu öljyn kanssa isossa kulhossa. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Vispaa vielä hetki. Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

4. Tarkista maku ja murenna feta joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarjoa merguez-makkaran ja fenkolisinapin kanssa.

Fenkolisinappi

Ainekset

½
fenkoli ( 2 dl hienonnettuna)
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
sinappijauhetta
1 ½
dl
(ruoko)kidesokeria
2
dl
kermaa
1
tl
fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

 

 

1.Pilko fenkoli pieniksi kuutioksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota fenkolia minuutin verran keskilämmöllä. Lisää vesi ja hauduta fenkolikuutioita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

2. Lisää soseeseen sinappijauhe, sokeri ja kerma. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää myös ne soseeseen Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sinappi sakeutuu.

3. Siirrä valmis sinappi puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Sinappi saa mieluusti maustua vähintään yön yli.

VINKKI! Viipaloi yli jäänyt fenkolinpuolikas ohuiksi viipaleiksi ja käytä se perunasalaatissa.

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
N. 5l
Vaikeustaso
Helppo

Sima

Ainekset

4
L
Vettä
2
Kpl
Sitruuna
1/2
Kpl
Luomu appelsiini
250
G
Fariinisokeri
250
G
Ruokosokeri
1
Tl
Kuinahiiva
Rusinoita

Työvaiheet

1)
Pese sitruunat ja appelsiinit huolellisesti ennen käyttöä. Leikkaa pari siivua sitruunasta ja appelsiinista. Purista sitruunoista mehu.

2)
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Lisää sitruuna ja appelsiini viipaleet sekaan. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.

3)
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Pinaatilla ja fetalla täytetty uuniravioli ei vaadi aikaa vieviä työvaiheita. Kokoa vain ainekset vuokaan ja käytä pasta uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen uuniravioli

Ainekset

500
g
ricotta-pinaattiravioleja tai -tortellineja
100
g
babypinaattia
Fetakastike
200
g
fetaa
250
g
ricottaajuustoa
3
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
100
g
vahvaa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia ja valuta.

  2. Tee kastike. Murusta feta haarukalla kulhoon. Lisää ricotta ja kerma. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.

  3. Ota halutessasi kourallinen pinaattia sivuun koristelua varten. Levitä puolet pinaatista ja ravioleista uunivuokaan (n. 20 x 25 cm). Lisää vajaa puolet kastikkeesta päälle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää kastike ja juustoraaste pinnalle.

  4. Kypsennä vuokaa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti

Ainekset

12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
2
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
  • Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
  • Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista

Kommentit (0)