Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Paahdettu kevätkananpoika marinoituu muutaman tunnin dijoninsinapissa ja hunajassa. Nosta pöytään sen rinnalle savoijinkaalista ja fenkolista haudutettu kermainen paistos ja tyylikäs mustaherukkakastike.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
1 t + 2-3 t
Vaikeustaso
Vaikea

Kevätkananpoika

Ainekset

4
kevätkananpoikaa
Marinadi
1
dl
dijoninsinappia
½
dl
juoksevaa hunajaa
1
tl
öljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
kuivattua timjamia
½
tl
suolaa
vajaa ½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki marinadin ainekset. Pane kevätkananpojat kulhoon ja hiero marinadi huolella kananpoikien pintaan ja rintanahan alle. Anna maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.
  2. Ota kananpojat jääkaapista huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta huoneenlämpöiset kananpojat uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari koiven paksuimpaan kohtaan; varo osumasta luuhun. Paista uunin keskitasossa 35–45 minuuttia, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Voit varmistaa kypsyyden myös pistämällä lihaa cocktailtikulla. Kypsästä lihasta ei valu nestettä tai neste on kirkasta.
  4. Valmista savoijinkaali-fenkolipaistos ja mustaherukkakastike sillä aikaa, kun kananpojat ovat uunissa.

 

Juomasuositus: Makean hedelmäinen marinadi ja maukas kananpoika nauttivat punaviinistä, joka tarjoaa mausteisuutta, raikkautta ja hapokkuutta. Herkullinen valinta on Albert Bichot Fixin, 19,96 e, Burgundista. Fixinin kypsän puolukkainen maku tukee annoksen yrttisyyttä. Italian Piemontesta tuleva Lo Zoccolaio Dolcetto d’Alba, 12,73 e, on hieman napakampi vaihtoehto kanalle. (Samuil Angelov)

Savoijinkaali-fenkolipaistos

Ainekset

½
savoijinkaali
2
fenkolia
3
dl
kermaa
1
tl
suolaa
ripaus
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo kaali ja fenkoli huolellisesti. Siisti pois huonot kohdat ja fenkolien kovat kannat. Suikaloi kasvikset.
  2. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja hauduta kunnes kaali on pehmennyt, noin 15 minuuttia. Pidä paistos lämpimänä.

Mustaherukkakastike

Ainekset

1
dl
mustaherukkahyytelöä
1
dl
vettä
½
tl
punaviinietikkaa
1
kasvisliemifondikuutio
1
pieni valkosipulinkynsi
3–4
kierrosta
merisuolaa myllystä
3–4
kierrosta
mustapippuria myllystä
Suurus
dl
kylmää vettä
1
rkl
maissijauhoa

Työvaiheet

  1. Mittaa mustaherukkahyytelö, vesi, punaviinietikka, fondikuutio ja murskattu valkosipulinkynsi kattilaan. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna poreilla 2–3 minuuttia.
  2. Sekoita maissitärkkelys veden joukkoon. Kaada suurus ohuena nauhana kastikepohjan joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen 2–3 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pidä kastike lämpimänä tarjoamishetkeen saakka.
CTA CTS
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Maarit Knuuttila KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruuan voi tehdä myös paloitelluista ribseistä ja lisätä kastikkeeseen tähtianista.

 

Annoksia
4-6
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou

Ainekset

800
g
possun kassleria
4
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
3/4
dl
öljyä
5
rkl
ruokosokeria
4
rkl
kuivaa sherryä
4
rkl
tummaa kiinalaista soija-kastiketta
3
rkl
kiinalaista etikkaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha 4 x 4 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia öljyssä padassa. Varo, ettei seos pala. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
  3. Lisää lihapalat kattilaan ruskistumaan noin 5 minuutiksi.
  4. Lisää sherry, soijakastike, etikka, suola ja pippuri. Hauduta liha kannen alla kypsäksi, noin 2 tuntia eli kunnes se on mureaa ja liemi kiehunut kokoon.
  5. Maista kastiketta ja lisää etikkaa tarvittaessa.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei, uupuuko reseptistä neste? Kovin vähäiseltä tuntuu, jos täytyy haudutellakin noin kauan.

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Nämä letut sopivat mainiosti aamupalalle, koska taikinassa on kunnolla kuituja.

 

Annoksia
20 pientä lettua
Valmistusaika (teksti)
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ohralettuja ja granaattiomenaa

Ainekset

1
dl
ohrajauhoja
2
dl
täysvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
dl
(soija)maitoa
2
kananmunaa
25
g
voita
Lisäksi
1
granaattiomena
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Vatkaa maito pienissä erissä joukkoon. Lisää munat. Anna turvota hetki.
  2. Paista taikina keskilämmöllä pieniksi letuiksi. Tarjoa granaattiomenan siemenien ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Kirpsakka Silver Fizz saa jännittävän aromin sahramilla maustetusta sokerisiirapista.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
5 min + siirappi 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Silver Fizz

Ainekset

5
cl
giniä (esim. Beefeater)
3
cl
sitruunan mehua
2
cl
(sahramilla maustettua) sokerisiirappia (ohje alla)
1/2
kananmunanvalkuaista
jäitä
1
sitruunalohko

Työvaiheet

  1. Laita gini, sitruunan mehu, siirappi ja valkuainen cocktail¬ravistimeen tai säilykepurkkiin. Ravista ilman jäitä, lisää jäät ja ravista cocktail kylmäksi.
  2. Täytä juomalasi jäillä, siivilöi cocktail lasiin ja täytä soodalla. Koristele sitruunalohkolla.

Sokerisiirappi

Ainekset

1 1/2
dl
sokeria
1 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja pullota.

Vinkki! Tee maustetut siirapit lisäämällä sahramia tai 1 granaattiomenan siemenet kattilaan. Siivilöi jäähtynyt siirappi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Moscow Mule eli moskovan muuli on tunnettu siitäkin, että se on Teemu Selänteen lempi drinkki.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
3 min
Vaikeustaso
Helppo

Moscow Mule

Ainekset

4
cl
vodkaa
1/4
limetti
n. 8
cl
inkivääriolutta
jäitä
3
mintunoksaa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Lisää vodka ja puristettu limetin mehu. Täytä lasi inkiväärioluella ja sekoita.
  2. Koristele mintunoksilla ja puristetulla limettilohkolla.

Kommentit (0)