Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Anna Huovinen

Intialaisen thali-aterian sisältö vaihtelee eri puolilla maata, mutta ruoka on aina kasvisvoittoista ja mausteista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Poori leivät

Ainekset

2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
lämmintä vettä
1
rkl
(gheetä eli kirkastettua) voita
n. 1/2
l
öljyä friteeraamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja vesi taikinaksi. Lisää ghee ja vaivaa 5 minuuttia. Anna taikinan levätä liinan alla 1 tunti.
  2. Jaa taikina 12 osaan ja kauli ne kiekoiksi (Ø 12 cm).
  3. Kuumenna öljy 160-asteiseksi; käytä apuna paistolämpömittaria. Paista leipiä öljyssä 2–3 minuuttia, kunnes ne pullistuvat, käännä ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia.

(12 kpl, valmistus 15 min + kohotus 1 t)

 

Tomaattiraita

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
1
iso tomaatti
1/2
punasipulia
1
rkl
hienonnettuja mintun- tai korianterinlehtiä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
jauhettua jeeraa eli juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatti, poista sisus ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutoiksi. Hienonna punasipuli. Huuhtele se kylmällä vedellä ja kuivaa. Hienonna yrtit.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja maista. Anna maustua jääkaapissa vaikka parikin päivää.

(valmistus 10 min + maustuminen 1–2 vrk)

Naan-leivät

Ainekset

50
g
voita
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
maitoa
1/5
palaa tuoerehiivaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
3 1/2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Yhdistä jugurtti ja maito, ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola. Lisää jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa. Lisää lopuksi puolet voisulasta. Kohota 30 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään  275-asteeseen. Laita pellit uuniin kuumenemaan.
  3. Jaa taikina 6 osaan ja kauli 2–3 mm:n paksuisiksi soikioiksi. Paista kuumennetuilla pelleillä uunissa 6–8 minuuttia. Voitele leivät kuumina voilla.

(6 kpl, valmistus 20 min + kohotus 30 min + paisto 8 min)

Punakaalirelissi

Ainekset

1/2
punakaalia
1
punainen chili
1/2
punasipulia
2
limetin mehu
2
rkl
kookosöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
6
currylehteä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali, chili ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita limetinmehu, kookosöljy, sokeri ja joukkoon.
  2. Kuumenna ruokaöljy kattilassa ja lisää sinapinsiemenet. Kun ne alkavat rätistä, ota kattila pois liedeltä ja lisää currylehdet. Sekoita kaalin joukkoon.

(valmistus 20 min)

Mangolassi

Ainekset

1
mango
3
dl
jogurttia
3
dl
täysmaitoa
1
rkl
sokeria
2
tl
limetin mehua
ripaus inkiväriä

Työvaiheet

  1. Jäähdytä lasit etukäteen jääkaapissa.
  2. Kuori ja paloittele mango. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.

(4–6 annosta, valmistus 10 min)

 

Minttuchutney

Ainekset

1
pieni sipuli
1
vihreä chili
3
dl
mintunlehtiä
1/4
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
limetin mehua

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipuli. Hienonna chili.
  2. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

(valmistus 10 min)

Papadum-leivät

Ainekset

2
dl
urad dal -jauhoa
1
tl
suolaa
2
tl
ruokasoodaa
2
tl
juustokuminansiemeniä
1/2
tl
asafoetidaa eli hajupihkaa
2
rkl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään yleiskoneen kulhossa. Lisää vesi ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia.
  3. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile ne palloiksi. Kauli taikinapallot öljytyllä kaulimella ohuiksi kiekoiksi. Paista leipiä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

(12 kpl, valmistus 40 min)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla