Hyvä terveys on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.

Tämä kevyt kalaherkku sopii juhlapöytään.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
15 minuuttia + 5 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Sillikaviaari

Ainekset

200
g
matjessillifileetä
2-3
kpl
kevätsipulia varsineen
2
rkl
hienonnettua tilliä
2
dl
laktoositonta kevytranskankermaa
1
kpl
kovaksi keitetty kananmuna
1
kpl
pieni hapahko omena
mustapippuria
ripaus sokeria
Koristeeksi
tilliä
kevätsipulin vartta renkaina

Työvaiheet

  1. Liota sillifileet 1–3 tuntia kylmässä vedessä ennen kaviaarin valmistusta.
  2. Paloittele kaikki ainekset ja sekoita ne kermaviiliin.
  3. Anna sillikaviaarin vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua
  4. Annostele kaviaari pienten pyöreiden ruisleipästen päälle. Koristele tillillä ja kevätsipulirenkailla.
Kaisu P. on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Marsipaaniruusun ohje

 

Annoksia
7-10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Prinsessakakku

Ainekset

Työvaiheet

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeri
Vuokaan:

voita tai margariinia

korppujauhoja
Kostutukseen:

2 dl maitoa
1 tl  Vaniljasokeria
Vaniljatäyte:

2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl  Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
Väliin:

200 g vadelmahilloa tai -marmeladia 
 

Kuorrutus:

100–200 g vadelmamarmeladia
500 g vuihreää marsipaania
 

Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
Marsipaaniruusu:

50 g punaista marsipaania
 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon. 

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.

Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen. 

Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin marsipaanikuorrute pysyy hyvin paikallaan.

Kauli marsipaani tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Muotoile marsipaani ruusu ja aseta se kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

 

Annoksia
20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vesirinkelit

Ainekset

Työvaiheet

7 dl vettä

3 rkl sokeria

2 tl suolaa

1 kpl kuivahiivapussia

14 dl vehnäjauhoja (14 - 16 dl)

 

MUUT AINESOSAT

Keittämiseen 3 litraa vettä ja 2 rkl siirappia

 

Valmista rinkelit näin:

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 °C), sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva pariin dl jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, ensin sekoitellen ja sitten kädellä alustaen, kunnes saat tiiviin ja kimmoisan taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää siirappi veteen.

Paina pullan keskelle reikä peukaloilla ja venytä rinkeliksi. Pudota 3–4 rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä minuutti. Käännä ja keitä vielä toiselta puolelta minuutti.

Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Vihreä terveyspommi on pullollaan vitamiineja ja makua: parsakaalikeiton salainen mauste on wasabi. Kun pyöristät keiton kauramaidolla, saat siitä vegaanisen.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Herne-parsakaalikeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
pieni purjo
200
g
pakasteherneitä
2
dl
(kaura)kermaa
1
limetti
1-1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2-1
tl
wasabitahnaa
kurpitsansiemeniä ja/tai parmesaania
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paloittele parsakaali muutamaan osaan. Puolita purjo pituussuunnassa ja huuhtele välit huolella.
  2. Laita 7 dl vettä kattilaan kiehumaan. Laita parsakaali ja purjo kattilaan, kasvisten ei tarvitse peittyä kokonaan vedellä. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia.
  3. Ota runsaasti parsakaalia ja herneitä sivuun keiton koristeeksi.
  4. Soseuta keitto tehosekoittimella aivan sileäksi. Lisää kerma, limetin mehu, suola, pippuri ja wasabi ja sekoita. 
  5. Tarjoa keitto kasvissattumien, siementen ja/tai parmesaanin kanssa. Lorauta tilkka öljyä mausteeksi.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (0)