Hyvä terveys on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pirteän pinkkiin urheilijan smoothieen proteiinia tuovat hampunsiemenjauhe ja tofu.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + pakastus 3-4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pinkki proteiinipommi

Ainekset

2
banaania
2
dl
puolukoita
8
taatelia
300
g
pehmeää tofua (silken)
2
dl
mantelimaitoa
2
rkl
hampunsiemenjauhetta

Työvaiheet

  1. Pilko banaani kannelliseen rasiaan ja laita pakkaseen 3–4 tunniksi.
  2. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki! Hampunsiemenet antavat pirtelöön aivan uutta pirteyttä, sillä niiden ominaismaku on vahva. Jos maku tuntuu aluksi oudolta, totuttele siemeniin rauhassa pienillä annoksilla.

Kaisu P. on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Macaron-leivokset

Ainekset

0,250
Kg
Sokeria
0,080
Kg
Vettä
0,095
Kg
Valkuaista (a.)
0,250
Kg
Mantelijauhe
0,250
Kg
Tomusokeri
0,080
Kg
Valkuaisia( b.)
(Elintarvikeväriä)
Voikreemi
0,250
Kg
Voita
0,063
Kg
Sokeria
0,100
Kg
Vettä

Työvaiheet

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe. Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri.
Sekoita joukkoon valkuaiset (b.). Anna turvota noin 10 min.
Laita toiseen pataan valkuaiset( a. )ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi
Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.
Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.
Pursota massa leivinpaperille n. 4 cm ø pohjiksi.
Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.
Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min

Voikreemi:
Vaahdota voi. Lisää joukkoon kiehautettu ja jäähdytetty sokerivesi vähitellen ohuena nauhana. Vaahdota täyteen tilavuuteen.
Voikreemin voit maustaa haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 491 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Värikäs nuudelisalaatti sopii täydellisesti kevään juhlabuffettiin.

Annoksia
8

Katkarapu-mangosalaatti

Ainekset

400
g
katkarapuja
200
g
ohutta riisinuudelia
2
tuoretta kypsää mangoa
400
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kurkku
2
punaista mietoa chiliä
1–2
ruukkua korianteria
Kastike
3/4
dl
limetin mehua
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3/4
dl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Nosta pakastekatkaravut sulamaan noin puoli tuntia ennen salaatin valmistusta.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja laita nuudelit kypsymään siihen 2–3 minuutiksi. Valuta keittovesi pois ja huuhdo nuudelit kylmällä vedellä.

3. Kuori ja puolita mangot. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Poista chilin siemenet ja viipaloi renkaiksi.

4. Purista limetin mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

5. Sekoita salaattiaineet ja kastike kulhossa. Kaada valmis salaatti tarjoiluastiaan.

Vinkki! Voit valmistaa katkarapu-mangosalaatin jo juhlia edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Riisinuudeli on näyttävää pitkänä, mutta sen voi katkoa salaattiin, jotta sitä on helpompi ottaa lautaselle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunat, lohi ja parsanpalat kypsyvät kaikki kätevästi samassa vuoassa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kananmuna-lohivuoka

Ainekset

600
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
nippu
vihreitä parsoja (250 g)
4
valkosipulinkynttä
2
dl
parmesaania raastettuna
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista parmesaani-piimäkastike (ks. ohje alta).

2. Leikkaa lohi 5 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan.

3. Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.

4. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini, suola ja pippuri joukkoon.

5. Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle.

6. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5-8 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Tarjoa heti parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.

Parmesaani-piimäkastike

Ainekset

2
dl
piimää
1
dl
parmesaania raastettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

1. Mittaa piimä kulhoon. Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli.

2. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (1)

Ihaite

Hyvää oli! (Vaikka piimä unohtuikin kaupan kylmätiskiin, mutta ranskankerma ajoi asian tällä kertaa.) Kokeilen ehdottomasti vielä piimänkin kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mehevä ricottalla täytetty broilerinfilee ja rapeaksi paahtuneet parsat ja pekonit toimivat loistavasti samalla lautasella.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricottalla täytetyt broilerinfileet ja paahdetut parsat

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1 rkl voita +
1 rkl
öljyä
Ricotta-minttutäyte
1 1/2
dl
ricottajuustoa
1
tuuhea ruukku
minttua
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
1/4-1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
Paahdettu parsa ja pekoni
500
g
vihreää parsaa
2
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta
pekonia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa broilerin rintafileisiin tasku. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla.
  2. Tee täyte. Kaada ricotta kulhoon. Hienonna minttu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Säästä sitruuna ruuan viimeistelyä varten. Sekoita kaikki täytteen aineet ricottan joukkoon. Jaa täyte broileritaskuihin.
  3. Tee paahdetut parsat ja pekonit. Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsatankoa molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Halutessasi kuori parsojen varret. 
  4. Laita parsat uunivuokaan ja lisää voi pieninä nokareina parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin toiselle puolelle. Laita vuoka toiselle puolelle peltiä. Paahda parsoja ja pekonia 10 minuuttia. 
  6. Paista tällä välin broilerinfileet molemmin puolin kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa niin, että saat pintaan kauniin värin. Muutama minuutti molemmin puolin riittää. 
  7. Siirrä broilerinfileet uunivuokaan parsojen päälle ja kypsennä uunissa 10–15 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Varmista fileiden kypsyys paistolämpömittarilla. Työnnä mittari lihan paksuimpaan kohtaan (ei täytteeseen). Kypsän broilerin sisälämpötila on 72 astetta. Pekonit paahtuvat rapeiksi noin 15–20 minuutissa. Jos ne alkavat tummua liikaa, ota ne aiemmin pois uunista.
  8. Anna broilerin ja parsojen vetäytyä folion alla 5 minuuttia. Purista fileille sitruunamehua ja murustele lopuksi rapeaksi paahtuneet pekonit päälle. 

Kommentit (0)