Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Reetta Pasanen

Inkivääri maustaa kookoskermaan keitetyn riisipuuron. Meheviksi paahdetut appelsiini- ja luumulohkot korvaavat sekahedelmäsopan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääririisi ja paahdetut hedelmät

Ainekset

1
dl
puuroriisiä
4
dl
vettä
1
rkl
hienonnettua inkivääriä
2
dl
kookoskermaa
½
tl
jauhettua vaniljatankoa myllystä (esim. Dr. Oetker) tai 1 tl vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
1
(luomu)appelsiini
8
luumua
½
dl
ruokosokerisiirappia

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Älä polta pohjaan.
  2. Kuori ja hienonna inkivääri. Lisää inkivääri, kookoskerma, vanilja, suola ja sokeri puuroon. Jatka hauduttamista vähintään 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä haudutuksen aikana.
  3. Pese appelsiini ja luumut huolellisesti. Leikkaa appelsiini 8 lohkoksi. Lohko luumut. Laita hedelmät uunivuokaan ja valuta siirappi päälle. Paahda hedelmiä uunissa grillivastuksen alla noin 3 minuuttia.
  4. Annostele inkivääririisi kuppeihin. Purista paahdetusta appelsiinilohkosta mehua pinnalle ja nostele loput hedelmät annosten päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sakea linssikeitto vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa saman tien keittää tuplasatsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + keittäminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-linssikeitto

Ainekset

2
porkkanaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerin varsi
1
rkl
öljyä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
tl
kurkumaa
6
dl
kasvislientä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
omenaviinietikkaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
tuoretta korianteria
1
dl
kreikkalaista jogurttia keiton pinnalle (6 %)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja lehtiselleri. Paista kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan kasvisten joukkoon yhdessä kurkuman kanssa. Jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia. Kaada kasviliemi kattilaan ja anna keiton hautua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
  2. Mausta valmis keitto raastetulla inkiväärillä ja tilkalla omenaviinietikkaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa ripaus.
  3. Viimeistele annos korianterilla ja jogurtilla.

Vinkki Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suola turvottaa ja kerää turhaa nestettä elimistöön. Käytä tilalla runsaammin mausteita, kuten inkivääriä ja kurkumaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsan mehevöittämä uunimunakas kruunaa viikonlopun hitaan aamiaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
kesäkurpitsaa raasteena
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
mozzarellapallo
8
kirsikkatomaattia
Lisäksi
tuoretta basilikaa
öljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon maito, kesäkurpitsaraaste, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Kaada munakasmassa öljyttyyn uunivuokaan.
  2. Valuta mozzarella ja kuivaa pinta talouspaperilla. Revi mozzarella noin 8 osaan ja levitä palat munakkaan pinnalle yhdessä kirsikkatomaattien kanssa. Kypsennä munakasta uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Vinkki Muna on hyvä vaihtoehto lihalle, sillä se sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Proteiinin määrä riittää kattamaan kymmenesosan aikuisen
päivittäisestä proteiinin tarpeesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Satu Kemppainen

Kardemummalla ja konjakilla maustettu suklaamousse on ihanan tuhti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kardemumma-konjakki-suklaamousse

Ainekset

200
g
leivontasuklaata
50
g
voita
2
kananmunaa
2
rkl
konjakkia
1
tl
rouhittua kardemummaa
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Mittaa suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois liedeltä. 
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos konjakilla ja kardemummalla ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa kerma eri kulhossa. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen.
  4. Jaa mousse kuuteen annosmaljaan ja anna tekeytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ihanan samettinen parsakeitto maistuu myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen parsakeitto

Ainekset

1
ps (75 g)
mantelilastuja
500
g
valkoista parsaa
1
l
kanalientä (fondista)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
purjon vaalea osa
2
rkl
hienonnettua rakuunaa
1-2
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
appelsiinin kuori
1/2
dl
appelsiinimehua

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastut kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen kauniin ruskeiksi, pari minuuttia. Kaada lastut pois pannusta.
  2. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois, kuori parsat ja leikkaa parin sentin paloiksi.
  3. Tee kanaliemi ja pidä se kuumana.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna purjo ja rakuuna. Kypsennä sipulia, valkosipulia, purjoa ja rakuunaa voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää parsat, paahdetut mantelilastut, suola ja mustapippuri ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.
  5. Lisää kuuma kanaliemi ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä.
  6. Pese ja raasta appelsiinin kuori tai vuole siitä suikaleita sitrusraudalla.
  7. Siirrä kattila pois liedeltä. Purista ½ appelsiinin mehu keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Ripottele appelsiinikuori valmiin keiton pinnalle.

Kommentit (0)