Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
Vegaaninen
13:49 | 14.10.2016

Ruusu-viinimarjakiisseli

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Herukkakiisselin yllätyksenä on makeaa hapankorppua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo

Ruusu-viinimarjakiisseli

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
vettä
4
dl
punaisia viinimarjoja
4
dl
(kurttu)ruusun terälehtiä tai 2 tl ruusuvettä (esim. Steenbergs)
1
vaniljatanko
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1/2
dl
marjamehua
6
dl
(erilaisia) herukoita
Lisäksi
hapankorppumurua (ks. ohje alhaalla)

Vaiheet

  1. Tee ensin hapankorppumuru, jotta se ehtii jäähtyä.
  2. Tee kiisseli. Yhdistä kattilassa vesi, punaiset viinimarjat ja ruusun terälehdet. Jos käytät ruusuvettä, sekoita se kiisseliin vasta lopuksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljansiemenet veitsenkärjellä pieneen kulhoon. Laita halkaistu vaniljatanko kattilaan. Käytä siemenet kiisseliin myöhemmin. Keitä seosta 10 minuuttia.
  3. Siivilöi liemi kulhoon, paina marjoja kevyesti siivilän läpi. Kaada neste takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
  4. Sekoita perunajauhot kylmään marjamehuun ja kaada seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita vaniljansiemenet (ja ruusuvesi) kiisseliin.
  5. Jaa kiisseli annoskulhoihin, lisää päälle tuoreita herukoita ja hapankorppumurua.

Makea hapankorppumuru

Ainesosat

4
hapankorppua
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria

Vaiheet

  1. Murenna hapankorput.
  2. Sulata voi pannussa. Lisää sokeri ja hapankorppumuru. Sekoita ja paista 2–3 minuuttia.
  3. Nosta muru talouspaperille valumaan ja jäähtymään.

(n. 2 dl, 5 min) 

Tilaa Glorian ruoka & viini
kiisseli
jälkiruuat
kemut
gluteeniton deli
lasten suosikit
Ruusu-viinimarjakiisseli
viinimarjakiisseli
Gluteeniton deli
Jälkiruuat
Kemut
Lasten suosikit

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini