
Herukkakiisselin yllätyksenä on makeaa hapankorppua.
Ruusu-viinimarjakiisseli
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin hapankorppumuru, jotta se ehtii jäähtyä.
- Tee kiisseli. Yhdistä kattilassa vesi, punaiset viinimarjat ja ruusun terälehdet. Jos käytät ruusuvettä, sekoita se kiisseliin vasta lopuksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljansiemenet veitsenkärjellä pieneen kulhoon. Laita halkaistu vaniljatanko kattilaan. Käytä siemenet kiisseliin myöhemmin. Keitä seosta 10 minuuttia.
- Siivilöi liemi kulhoon, paina marjoja kevyesti siivilän läpi. Kaada neste takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
- Sekoita perunajauhot kylmään marjamehuun ja kaada seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita vaniljansiemenet (ja ruusuvesi) kiisseliin.
- Jaa kiisseli annoskulhoihin, lisää päälle tuoreita herukoita ja hapankorppumurua.
Makea hapankorppumuru
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna hapankorput.
- Sulata voi pannussa. Lisää sokeri ja hapankorppumuru. Sekoita ja paista 2–3 minuuttia.
- Nosta muru talouspaperille valumaan ja jäähtymään.
(n. 2 dl, 5 min)