Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Keitot
12:26 | 29.5.2012

Kirsikkakeitto ja vaniljakerma

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo

Glorian ruoka&viinin ihanan nostalginen kirsikkakeitto on helppo jälkiruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 min + 1 t
Keskivaikea

Kirsikkakeitto ja vaniljakerma

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
kirsikoita
8
dl
vettä
1 1/2
dl
sokeria
2
tähtianista
1
kanelitanko
2
rkl
perunatärkkelysjauhoja
3
rkl
tummaa rommia
Vaniljakerma
2
dl
kuohukermaa
3
rkl
tomusokeria
1/2
vaniljatangon sisus

Vaiheet

  1. Huuhtele kirsikat ja halkaise ne. Siemeniä ei tarvitse poistaa, koska marjat siivilöidään keittämisen jälkeen.
  2. Mittaa vesi, kirsikat, sokeri, tähtianikset ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen noin 12–15 min, kunnes kirsikat ovat muhentuneet ja liemi on syvän tummanpunaista. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
  3. Sekoita perunatärkkelysjauhot rommin joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan kirsikkamehuun koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja kiehauta kiisseli. Jäähdytä keitto jääkaapissa viileäksi ennen tarjoilua, noin 1 t.
  4. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus kerman joukkoon. Sekoita.
  5. Nosta keittolautasille kirsikkakeittoa. Lusikoi päälle vaniljakermaa. Halutessasi rouhaise pinnalle vielä laadukasta tummaa suklaata.

 

Kirsikan, aniksen ja vaniljan maustama jälkiruoka on raikkaudessaan oivallinen päätös runsaalle päivälliselle. Ruoan raikkautta tukeva viini on Pohjois-Italiassa valmistettu Rosa Regale Brachetto d’Acqui, 16,39 e, Alkon tilausvalikoimasta. Se on mausteinen ja hennon pirskahteleva viini, joka korostaa kirsikan hedelmäisyyttä. Myös makea ja tummanpuhuva sherry Don Guido Pedro Ximénez 20 Years 19,90 e, viimeistelee nautinnon hienosti. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

Tilaa Glorian ruoka & viini
Glorian ruoka ja viini
Sami Repo
Suvi Rüster
Samuil Angelov
kirsikka
marjakeitto
kiisseli
Jälkiruuat

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Marjajäädyke

Joulukinkku ruiskuoressa

Pekaanipiiras

Ricottapannu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini