
Punaviini-suklaakakku on kakku aikuiseen makuun. Se yhdistää tummaa suklaata, espressoa ja makean täyteläistä punaviinisiirappia. Kruununsa kakku saa punaviinissä haudutetuista päärynöistä.
Katso päärynöiden ja siirapin ohje täältä!
Punaviinisuklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
1. Aloita valmistamalla punaviinipäärynät. Anna niiden maustua sillä aikaa, kun valmistat kakun muut osat.
2. Valmista pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 20 cm:n halkaisijan vuoka korppujauhoilla. Kuutioi voi ja rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi ja suklaa kattilassa.
3. Mittaa kulhoon sokerit ja munat. Vispaa käsivatkaimella noin 5 minuuttia eli kunnes vaahto on kuohkeaa.
4. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita voi-suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Siivilöi kuivat aineet joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 45 min. Kakku on kypsä, kun hammastikulla pistäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä paiston jälkeen. Ota täytteen voi huoneenlämpöön.
5. Valmista täyte. Kuutioi voi. Mittaa tomusokeri valmiiksi mittaan. Nosta voikuutiot kulhoon ja lisää vähän tomusokeria. Aloita vispaaminen sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria tasaisesti. Vispaa kunnes voi ja sokeri ovat sekoittuneet hyvin ja kuohkeutuneet. Lisää kahvi tipoittain. Lisää lopuksi tuorejuusto ja vispaa vielä voimakkaasti sekaisin.
6. Kokoa kakku. Leikkaa kakku kahdeksi tai kolmeksi kerrokseksi. Kostuta pohjat siirapilla käyttäen apuna pullasutia tai lusikkaa. Laita ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä täytettä sen päällle nuolijalla. Nosta seuraava kerros päälle ja toista, jos teet kolmikerroksisen kakun. Sivele loput täytteestä kakun reunoille ja päälle. Nosta punaviinipäärynät kakun päälle ja valuta siirappia päärynöille.
Olisko antaa jotain arviota paljonko jauhoja on sopiva määrä?
Hei, jauhoja tulee 4 ½ dl :)